‹ Terug naar overzicht

Reizend dansfestival van vijf landelijke productiehuizen

Moving Futures

vr 5 april

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
dagkaart: € 15,- | combiticket € 21,50
Gratis voor leden van We Are Public (alleen deurverkoop)

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april strijkt het festival voor de tweede keer neer in Podium Bloos. In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie dansmakers aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt. Met het randprogramma van films, workshops en de betere borrelpraat zet Moving Futures je overal met je neus bovenop.

De voorstellingen op vrijdag 5 april

Jesús de Vega & Chai Blaq | Choreopop
20.30 – 21.05 uur

Choreopop is een gechoreografeerd muziekalbum, een kruising tussen een dansvoorstelling, een popmuziekconcert en live videoclips waar lichaam en stem onafscheidelijk worden. Muzikant Chai Blaq en choreograaf Jesús de Vega werken samen in dit multi-disciplinaire project met als doel twee disciplines en hun creatieve processen samen te voegen. Beiden vinden inspiratie in dingen die gebroken lijken zoals bijvoorbeeld de maatschappij, relaties, het klimaat en lichamen.

creatie: Jesús De Vega & Chai Blaq | performers: Jesús de Vega & Lou Lou Elisabetti | productie: Jesús de Vega ism ICK | Met dank aan Dansmakers Amsterdam | Mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst

Foto: Thomas Lenden

Judith Clijsters | Bored To Death
21.45 – 22.25 uur

Bored To Death gaat over hoeveel we van onszelf vragen en hoe passief ons lichaam daarvan wordt. We leven, werken en zoeken ontspanning in ons hoofd. Het lichaam verveelt zich daarbij dood en krijgt weinig of geen uitdaging meer. Judith vertaalt de overbevraagdheid van ons denken naar fysieke beweging en zoekt, breekt en geeft zich over. Tot ze haar strategie verandert en durft te kijken naar wie en wat er altijd al was.

Judith Clijsters is een observator en werkt intuïtief, waarbij haar aandacht gaat naar het onderscheiden van wat echt of fake is. Ze doet dit alles met een sterke maar zachte fysieke bewegingstaal en een sobere maar zeer gedetailleerde esthetiek, waarbij je als toeschouwer ruimte krijgt om echt te kijken.

De muziek in Bored To Death werd gecomponeerd door de vanuit Breda werkzame componist, muzikant en geluidskunstenaar Dyane Donck.

dans: Judith Clijsters | muziek: Dyane Donck | licht: Raf Wouters | dramaturgie: Anne-Marije van den Bersselaar | productie: Murmure/Judith Clijsters, C-Takt, DansBrabant, Makershuis Tilburg

Randprogramma

Opening the Senses
20.00 – 20.15 uur
Hoe bereid je je met al je zintuigen voor op het zo diep mogelijk binnen laten komen van een voorstelling? Speciaal voor Moving Futures nemen de choreografen in het festival je mee in de wondere wereld van optimale sensibiliteit en concentratie.

Cinedans filmprogramma
Doorlopend
Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere films van verschillende choreografen en regisseurs, beide festivaldagen doorlopend te zien in de dansstudio. Bekijk het filmprogramma >>

Een reis langs de dans van vandaag
Tijdens het Moving Futures festival krijg je, naast voorstellingen, ook een kijkje achter de schermen van de hedendaagse dans. Met interactieve inleidingen, spoedcursussen, nagesprekken en meet & greets ontdek je wat er aan een voorstelling vooraf gaat en wat jij als toeschouwer betekent voor de ontwikkeling van een opkomende choreograaf.

Moving Futures is een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële) steun van Gemeente Breda.

www.movingfutures.nl

Klik hier voor de voorstellingen op zaterdag 6 april >>

mei 2023

juni 2023

juli 2023