‹ Terug naar overzicht

Diverse jonge makers

Moving Futures

vr 5 juni – za 6 juni

GEANNULEERD


Aanvang: 20.00 uur (zowel vrijdag als zaterdag)

Moving Futures reist vanaf 20 maart 2020 langs negen steden en brengt vernieuwende dans in het theater bij jou in de buurt. Op 5 en 6 juni doet het reizende dansfestival Podium Bloos aan. Laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbrekende dansmakers en performers van nu. Zie hoe de toekomst hen beweegt en hoe zij de toekomst bewegen. In voorstellingen, pop-up performances, installaties, workshops, dansfilms en –feestjes beleef je dans vanuit alle perspectieven.

Deze zesde editie brengt een ode aan de hoop, niet als naïef vertrouwen maar als een daadkrachtige blik vooruit. De hoop van een nieuwe generatie onbegrensde en onbevreesde makers.

Moving Futures is een initiatief van vijf landelijke productiehuizen, die spraakmakend werk van getalenteerde choreografen bijeen brengen in één reizend festival voor hedendaagse dans.

Programma vrijdag 5 juni
In Breda bijzondere aandacht voor film(installatie) met de voorstelling + installatie van Karel Tuytschaever waarin dans en film worden verbonden en een ode aan het mannelijk lichaam wordt gebracht. Voorafgaand zien we Tremble van Andreas Hannes die je in deze vierkoppige huppel cadans meeneemt op een reis door het oneindige.

Tremble | Andreas Hannes
performance
In Tremble begint een groep dansers aan een reis zonder bestemming. Ze bewegen in geometrische patronen over het podium, vallen in en uit het ritme. Samen vormen ze een lichaam dat zich dynamisch door de ruimte verplaatst. Lees meer

© Bart Grietens

STRANGER | Karel Tuytschaever / BARRY
voorstelling
Vanuit één mannelijk lichaam verkent Karel Tuytschaever in STRANGER verschillende denkbeelden over de man. Lees meer

© Alwin Poiana

Programma zaterdag 6 juni
Op dag 2 bijzondere aandacht voor film(installatie) in een lecture performance van Annemijn Rijk rondom haar nieuwe dansfilm en in het werk van Karel Tuytschaever die dans, film en installatiekunst verbindt. Judith Clijsters maakte vorig jaar al indruk met haar bezwerende solo en keert nu terug voor een speels duet met componist/muzikant Patrick Housen. Keren Rosenbergs’ Not on this Earth – The Void of Longing is een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd wil brengen – naar zijn wortels, naar zijn essentiële vorm: grenzeloos en zuiver.

Re:Born | Annemijn Rijk
film
Een korte dansfilm over opstaan. Lees meer

I Still Remain X | Judith Cluijsters
voorstelling
Een onderdompelende trip in de kracht van het samenzijn, een ode aan de verbondenheid die middels dans en muziek rechtstreeks het hart aanspreekt. Lees meer

Not on this earth – The Void of Longing | Keren Rosenberg
performance
Not on this earth – The Void of Longing is een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug in de tijd wil brengen – naar zijn wortels, naar zijn essentiële vorm: grenzeloos en zuiver. Lees meer

© Paul Sixta

STRANGER | Karel Tuytschaever / BARRY
voorstelling
Vanuit één mannelijk lichaam verkent Karel Tuytschaever in STRANGER verschillende denkbeelden over de man. Lees meer

Moving Futures is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost.

One thought on “Moving Futures”

Reacties zijn gesloten.

augustus 2022