‹ Terug naar overzicht

Reizend dansfestival van vijf landelijke productiehuizen

Moving Futures

za 6 april

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
dagkaart: € 15,- | combiticket € 21,50
Gratis voor leden van We Are Public (alleen deurverkoop)

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april strijkt het festival voor de tweede keer neer in Podium Bloos. In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie dansmakers aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt. Met het randprogramma van films, workshops en de betere borrelpraat zet Moving Futures je overal met je neus bovenop.

De voorstellingen op zaterdag 6 april

Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage | Panflutes & Paperwork
20.00 – 20.35 uur

Panflutes & Paperwork is een samenwerking tussen choreograaf Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage. In het duet nemen ze bestaande verwachtingen over muziek-ontwikkeling voor dans en het dansen op muziek als uitgangspunt. Ze gaan op speelse wijze in op de conventionele relatie tussen de twee disciplines. Samen zoeken ze naar een manier om de elementen volledig samen te smelten. Zijn ze in staat om het collectief boven individuele voorkeuren en neigingen te laten uitstijgen?

“When the form is in place, everything within it can be pure feeling” – A.Schöenberg

De titel belicht het contrast tussen droog en ‘nat’. Waar Panflutes staan voor het speelse, sensationele en passievolle, staat Paperwork voor het formele en bureaucratische. Myhre en Passage hebben beide een luchtige benadering van compositie en delen een voor-keur voor subtiele humor.

concept, performance: Ingrid Berger Myhre, Lasse Passage | co-productie: Dansateliers, Black Box Teater, CSC Bassano Del Grappa | Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Arts Council Norway | Mede mogelijk gemaakt door: P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival, WP Zimmer.


Foto: Sara Anke

NEON | Körper
21.20 – 21.55 uur

Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons hun leven leiden. Om ons ego te bevestigen en te beschermen hebben we allemaal onze eigen automatismen. Maar we staan zelden stil bij de vraag waarom we bepaalde keuzes maken. Wat ons maakt wie we zijn? En wat gebeurt er als je niet conformeert aan de verwachtingen van de maatschappij? Körper is het vervolgonderzoek van Körper | Körper wat dat eerder te zien was bij Moving Futures.

Het in 2015 opgerichte NEON (Nanna Jensen (DK) en Leon Franzke (DE)) is een choreografisch collectief. NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee.

“Met een indrukwekkende krachtsinspanning laten de dansers van NEON zien hoe de mens vastloopt in het kapitalisme” – **** de Volkskrant

choreografie & performance: NEON (Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke) | productie: SHIFFT, De Nieuwe Oost | Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrecht, Janivo Stichting, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht | Met dank aan: SHIFFT Utrecht

Foto: Anna Fransen

Randprogramma

Cinedans filmprogramma
Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere films van verschillende choreografen en regisseurs, beide festivaldagen doorlopend te zien in de dansstudio. Bekijk het filmprogramma >>

Een reis langs de dans van vandaag
Tijdens het Moving Futures festival krijg je, naast voorstellingen, ook een kijkje achter de schermen van de hedendaagse dans. Met interactieve inleidingen, spoedcursussen, nagesprekken en meet & greets ontdek je wat er aan een voorstelling vooraf gaat en wat jij als toeschouwer betekent voor de ontwikkeling van een opkomende choreograaf.

Moving Futures is een initiatief van de vijf landelijke productiehuizen: Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, De Nieuwe Oost en Random Collision. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële) steun van Gemeente Breda.

www.movingfutures.nl

Klik hier voor de voorstellingen op vrijdag 5 april >>

augustus 2022