‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost: met o.a. Anthony van Gog & Maarten Heijnens

vr 13 december

Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop nog niet gestart
€ 13,- | € 7,50 student

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater en laten je kennis maken met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. Ga mee op avontuur en laat je verrassen!

Tijdens deze editie is er werk te zien van o.a.: Anthony van Gog & Maarten Heijnens. De overige namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Anthony van Gog & Maarten Heijnens | Breathing Piece

Waarom roept een concert vaak meer emoties op dan een theatervoorstelling? En kan je vanuit de theatrale vorm net zoiets bereiken? Breathing Piece – van Anthony van Gog en Maarten Heijnens – is een muzikale performance zonder instrumenten, enkel de lichamen van de performers. Met behulp van hun ademhaling maken zij een performatieve geluidscompositie die de emotionele band tussen performer en ons, de toeschouwer, onderzoekt.

Breathing Piece is een performatieve geluidscompositie. Met deze compositie wordt een nieuwe overdrachtsvorm voorgesteld vanuit de combinatie van muzikaliteit en theatraliteit. Het is een poging om vanuit de vormelijkheid van een emotie haar inhoud op te wekken.

De werking van emoties – binnen de kaders van het theater en muziek – worden op een ongebruikelijke en radicale manier benaderd, verbonden en blootgelegd. Binnen deze performatieve installatie komen die twee werelden – in hun verschillen en overeenkomsten in de benadering van emotionaliteit – samen, en pogen daarmee elkaars emotionele pretenties ten opzichte van de toeschouwer/luisteraar op een radicale en vernieuwende wijze te versterken.

“De onveranderlijke en hypnotiserende kaders van Breathing Piece bieden ruimte voor vele interpretaties.” (Theaterkrant.nl) Lees hier de hele recensie.

concept: Anthony van Gog en Maarten Heijnens | spel: Anthony van Gog en Maarten Heijnens | compositie: Anthony van Gog en Maarten Heijnens | dirigent: Michael Rein | met dank aan: Iago Hermo en Marc Zwietink

oktober 2019

november 2019

za 23 november

SENANG

Tg Goed Gezelschap
za 30 november

MUSICA

Nassau Harmonie Breda