‹ Terug naar overzicht

Diverse makers

Gecanceld: Ogentroost

vr 15 januari

GECANCELD

Dit programma stond oorspronkelijk gepland op 15 januari, maar kan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen geen doorgang vinden. 

Het programma bestaat uit de documentaire De Reizigers van filmmaker Eline van der Kaa en het muziekproject Sounds from Boghym Island van het ensemble Gum Boy Orchestra. We hebben plek voor slechts 30 bezoekers, dus wees er snel bij!

De Reizigers | Eline van der Kaa

Anna en Pedro komen oorspronkelijk uit een reizigersfamilie, maar wonen tegenwoordig in een ‘burgerwoning’ met hun dochters Johanna en Noëlla. De dagen vullen zich met sigaretten, het bellen met instanties, verveling en tienerproblemen. De Reizigers is een korte documentaire over een familie, die verlangt naar een leven op een woonwagenkamp.

Filmmaker, Eline van der Kaa, studeerde afgelopen jaar af aan de AKV|St. Joost in Breda. In haar projecten zoekt ze de buitenbeentjes op van de samenleving, Daarmee heeft ze oog voor het alledaagse leven van mensen, die buiten de lijntjes kleuren. ‘Ik ben altijd  zoek naar subculturen en uithoeken. Ik heb een enorme nieuwsgierigheid naar mensen. die als anders worden gezien.’

Sounds from Boghym Island | Gum Boy Orchestra

Gum Boy Orchestra is een sprankelend nieuw ensemble, een band met de rijke klankkleur van een orkest. De kern van Gum Boy Orchestra bestaat uit vier musici: Tijn Berkelmans (gitaar/zang/effecten), Jacqueline Hamelink (cello/looper/zang), Robbert van Hulzen (percussie/drum) en Dyane Donck (elektronica/theremin/basgitaar/zang). De vier muzikanten vonden elkaar tijdens de coronacrisis, ze zijn speels en creatief, breed muzikaal onderlegd en zowel goed in strak afgesproken arrangementen als in vrij improviseren. In hun eerste project Sounds from Boghym Island wisselen geschreven songs (Berkelmans & Donck) en improvisaties elkaar af. Licht en projecties (met dank aan Klaarlicht) zorgen voor een totaalervaring.

mei 2023

juni 2023

juli 2023