‹ Terug naar overzicht

Diverse jonge makers

Ogentroost

vr 6 november

KAARTEN
€ 12,50 | Student: € 7,50 (max. 30 kaarten beschikbaar)
Aanvang: 20.00 uur

Het heeft even geduurd, maar op 6 november presenteren we dan toch weer een nieuwe editie van Ogentroost. In het hoofdprogramma twee voorstellingen: The Lost Art of Grief van choreograaf Marie Goeminne en een concert Sounds from Boghym Island van Gum Boy Orchestra.

I.v.m. de coronamaatregelen zijn er maximaal 30 kaarten beschikbaar.

The Lost Art of Grief | Marie Goeminne

Foto: Jocelyne Moreau

In deze intieme dansvoorstelling reis je mee in de wereld van twee vrouwen. Vanuit hun verdriet pogen ze elkaar te ontmoeten. Op zoek naar een ritueel proberen ze een vorm te vinden voor het uiten van hun verdriet. Rauwe en vurige lichamelijkheid wordt afgewisseld met breekbare intimiteit. Het publiek is getuige én onderdeel van een emotionele ceremonie, die transformeert in één gemeenschappelijke hartslag.

In haar choreografie – The Lost Art of Grief – onderzoekt Marie Goeminne de menselijke beleving van verdriet. Op zoek naar de schoonheid en diversiteit van dit intense gevoel poogt ze bewustzijn te creëren over de verbindende, bevrijdende kracht die deze emotie met zich kan meebrengen. Hiervoor liet Marie zich inspireren door het werk van psychotherapeut en soulactivist Francis Weller. In zijn werk moedigt Weller ons aan om ‘The lost Art of Grief’, zoals hij het noemt, weer te omarmen.

Sounds from Boghym Island | Gum Boy Orchestra

Gum Boy Orchestra is een sprankelend nieuw ensemble, een band met de rijke klankkleur van een orkest. De kern van Gum Boy Orchestra bestaat uit vier musici: Tijn Berkelmans (gitaar/zang/effecten), Jacqueline Hamelink (cello/looper/zang), Robbert van Hulzen (percussie/drum) en Dyane Donck (elektronica/theremin/basgitaar/zang). De vier muzikanten vonden elkaar tijdens de coronacrisis, ze zijn speels en creatief, breed muzikaal onderlegd en zowel goed in strak afgesproken arrangementen als in vrij improviseren. In hun eerste project Sounds from Boghym Island wisselen geschreven songs (Berkelmans & Donck) en improvisaties elkaar af. Licht en projecties (met dank aan Klaarlicht) zorgen voor een totaalervaring.

oktober 2020