‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

vr 28 september

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 10,- tot 16 september, daarna € 15,- | € 7,50 student* | We Are Public leden gratis

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

TELDERMAN miniatures (muziek)

Rogier Telderman wil met dit project een brug slaan tussen de klassieke traditie, improvisatie en actuele muziek. Als componist onderzoekt hij de mogelijkheden om het klankpalet van zijn instrument, de piano, ten volle te benutten en uit te diepen. Een logische vervolg op zijn eerdere werk. TELDERMAN miniatures is een verzameling composities die compact en kernachtig een sfeer of emotie treffen, of een klankveld onderzoeken. Telderman put inspiratie uit werken als Bela Bartok’s Mikrokosmos, Baptiste Trotignon en Chick Corea’s Children Songs.

Joost van Dijk | Nader Verdwaald (film, muziek)

Er zijn dingen die ik niet mag vergeten en er zijn dingen die ik liever had willen vergeten.

In een associatieve micro-voorstelling met film en livemuziek d(w)aalt muzikant, componist en filmer Joost van Dijk af in de tijdloze oase tussen heden en verleden. De hectiek van het alledaagse maakt plaats voor het oeverloze, kabbelende gedachtestroom. To-do lijstjes verdampen in flarden vol melancholie en herinnering. Wat overblijft is het niets, daar waar dwalen de weg is en vergeten een staat van zijn.

Joost van Dijk is autodidactisch musicus, muziekcomponist en videograaf. Zowel met zijn visuele werken als met zijn muziek laat hij gevoeligheid, gevoel en sfeer de overhand hebben over technische details, intellectuele complexiteit, hypes en rigide regels.

Best of AKV | St. Joost korte films (film)

Speciaal voor Ogentroost stelt AKV | St. Joost een programma samen van korte films. Daarin o.a. ‘Dan zijn wij dat ook’ van Cleo Julia Mullis; een korte absurdistische fictiefilm waarin het gegeven van een scheiding wordt omgedraaid: in plaats van de ouders, scheiden een broer en zus van elkaar. De film laat zien hoe de alleenstaande moeder tussen haar beide kinderen in staat.

Simon Bus | Watering a flower (dans)

Wat wordt ervan ons verwacht en hoe vinden wij ons individuele geluk? Twee jonge vrouwen banen zich een weg in een wereld waar de verwachtingen hoog zijn gespannen.

Watering a flower is het overrompelende debuut van de jonge choreograaf en beeldend kunstenaar Simon Bus.  Hij werkt met het iconische dansduo Alesya Dobysh en Snezhana Ezhkova, beiden geroemd door hun snelle voetenwerk. Daarnaast liet Bus zich inspireren door synthesizer muziek van de jaren tachtig en een mysterieuze verzameling ambient tracks van de Japanse componist Haruomi Hosono’s uit diezelfde periode. Het lichtontwerp van Ido Koppenaal.

*op vertoon van studentenpas

augustus 2022