‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

vr 10 november

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 15,- / We Are Public-leden gratis

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. U wordt meegenomen op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater. Op het programma staan drie jonge makers.

Kim Karssen & Florian Myjer | Bloomsbury

In Bloomsbury wentelen Kim Karssen en Florian Myjer zich gulzig en stuntelend in het gedachtegoed van de Bloomsbury Group, een bonte verzameling kunstenaars, denkers en economen uit het Engeland van begin 20e eeuw. Bloomsbury is alles behalve een historisch verantwoorde documentaire voorstelling. Het is een hyperpersoonlijk onderzoek naar de houdbaarheid van het gedachtegoed van deze groep mensen, die zich zachtaardig en stiekem hebben verzet tegen rigide Victoriaanse opvattingen over seksualiteit, identiteit en de inrichting van de samenleving. Bloomsbury toont ons verlangen om van de wereld een prachtig versierd en vrijzinnig vorstendommetje te maken, en de prijs die daarvoor wordt betaald.

‘Verpletterend mooie scènes […] voorlopig hoogtepunt van het ITS Festival.’ Marijn Lems, Theaterkrant

Credits:
Concept, tekst, spel: Kim Karssen, Florian Myjer | kostuums: Hanne Pierrot | posterbeeld: Lonneke van der Palen | eindregie: Jip Vuik | met dank aan: Carry Hendriks, Joost Horward, Guguette Mackay

Eva van Pelt

Eva van Pelt (1992) is een Brabantse zangeres en maker. Met haar Nederlandstalige nummers maakt Eva sterke persoonlijke voorstellingen in het spannende grijze gebied tussen popmuziek en theater. In 2016 studeerde zij af als zangeres aan de Fontys Rockacademie in Tilburg.
Muzikaal en artistiek liet Eva zich onder andere inspireren door Wende Snijders, Maarten van Roozendaal, Roosbeef, Fiona Apple, Fink en Beth Hart.

Eva maakte drie voorstelling voor Theaterfestival Boulevard (STROOM, NEST, ZUCHT) en bracht in 2016 haar debuutalbum ZWART uit. Nederlandstalig donker, eigenwijs en fris. Daarnaast was Eva al eerder te zien tijdens Festival 39Graden met haar voorstelling 0.7, een co-productie met Senna Pauli.
Momenteel werkt Eva bij Productiehuis De Nieuwe Oost (Productiehuis Oost-Nederland, Literair Productiehuis Wintertuin en Generale Oost), aan Nora: een project waarin muziek, literatuur, theater en beeld samenkomen. Samen met De Nieuwe Oost gaat Eva de uitdaging aan om al die disciplines samen te voegen in een coherente voorstelling.

Guilherme Miotto / Corpo Máquina | Man

Als kleine jongen raakt de in Tilburg Noord opgroeiende Nasser el Jackson verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal, soms zijn ze wel acht uur samen, altijd op straat. In 2016 ontmoeten choreograaf Guilherme Miotto en Nasser el Jackson elkaar. Guilherme valt als een blok voor Nassers uitzonderlijke freestyle football. Hij besluit een solo te maken voor de Tilburgse baltovenaar, die inmiddels optreedt als ambassadeur straatvoetbal voor de KNVB. Of kunnen we het beter een duet noemen voor man en bal? Nee. Nog meer dan dat is het een trio: een trio tussen man, bal en ruimte. De korte solo Man is het eerste deel van het onderzoek rondom die drie elementen en zal uiteindelijk leiden tot de avondvullende voorstelling .Ball, die in première gaat in de zomer van 2018.

Credits:
Choreografie: Guilherme Miotto | performer: Nasser El Jackson | soundscape: Joel Ryan | stage design: Erik van de Wijdeven | dramaturg: Moos van den Broek | een productie van Corpo Máquina in coproductie met DansBrabant.

augustus 2022