‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

vr 20 april

Aanvang: 20.00 UUR
KAARTEN
Kaarten: € 10,- (earlybird) | € 15,-
We Are Public-leden gratis toegang

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. U wordt meegenomen op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

Met deze keer:
– Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade | The Place to Be
– Niels Duffhues’ Fable Dust
– Ryan Djojokarso | On Hold

Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade | The Place to Be
Een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een ogenschijnlijk zinloze exercitie van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie. “Een tour de force” aldus Jan Zoet (directeur Academie voor Theater en Dans). “Hidde en Koen pakken je vast en laten je niet meer los. Ze putten elkaar uit, gaan tot het gaatje, maar weten de voorstelling toch wonderbaarlijk licht te houden” aldus de jury.

Concept & spel: Koen van der Heijden, Hidde Aans-Verkade | lichtontwerp: Paul Bruinsma | soundscape: George Dhauw | begeleiding: Loes van der Pligt


Niels Duffhues’ Fable Dust
Een film/ciné concert van Fable Dust (NL) voelt als een bijzonder en intens filmbezoek. Neemt je mee in een wereld die hypnotiseert,  verstilling oproept en waarin filmkunst en livemuziek op unieke wijze verbonden wordt. Achter Fable Dust gaat filmmaker en componist/gitarist Niels Duffhues schuil die op bedachtzame wijze zijn filmische verlangen naar weidse landschappen, roadmovies en donkere zwart-wit romantiek in beeld en muziek vormgeeft. Denk aan Tarkovsky, Bela Tarr, Jarmusch en Lynch met de muziek van Ry Cooder, Neil Young en Marc Ribot.


Ryan Djojokarso | On Hold

‘Het leven is een duet, het leven van twee,
alles is twee, twee is alles.’

On Hold is deel drie uit een reeks duetten die samen een avondvullende voorstelling over het ‘voorbije leven’ van een jong koppel zulle nvormen. De start was Balts (2013), een paringsduet over het samenkomen op het moment waarop de natuur zijn gang gaat. Nomophobia (2015) toont de afstand die zich tussen de twee ontwikkelt, met de smartphone als metafoor. 

Dit hoofdstuk toont het moment waarop het koppel op elkaar uitgekeken lijkt te zijn. Wanneer het dansen niet meer samen gaat en beiden een andere richting uit willen, blijf je bij elkaar of ga je je eigen weg? Een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen… tot bloedens toe.

“Met On Hold heeft Ryan Djojokarso een bijzonder geestig en goed doordacht werk afgeleverd.” 

★★★★ de Volkskrant

Concept & choreografie: Ryan Djojokarso | dans: Luca Cacitti, Aimée Lagrange | lichtontwerp: Bas Vissers | advies: Bram Jansen | muziek: Johnny Tillotson, Ricky Nelson, Ritchie Valens, The Everly Brothers, Little Eva, Paul Anka, Bobby Vee, Bobby Darin

augustus 2022