‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

za 13 januari

AANVANG: 20.00 UUR
KAARTEN
ENTREE: € 10,- (tot 1 januari) / € 15,- (vanaf 1 januari)
Gratis voor We Are Public-leden

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer | Engel
Vaak wordt gezegd dat we onze eigen demonen moeten durven bevechten. Maar naar wie luisteren we eigenlijk als het gaat om dat innerlijke stemmetje, dat beweert te weten wat goed voor ons is en een representatie is van onze waarden. De spirituele waardenoordelen van de engel hebben historisch gezien veel invloed gehad op onze cultuur. Maar wie is eigenlijk die engel van onze tijd? Wie leidt ons door de chaos van informatieve bronnen? Wie leidt ons door de wereld?

Engel is een voorstelling, die de innerlijke, dagelijkse strijd vertegenwoordigd van elke mens.

Concept, choreografie: Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer | licht: Marianne Thallaug Wedset & Andreas Eilertsen | dramaturgie: Petra Eikelenboom | met dank aan: Vincent Kollar.

Sigrid Stigsdatter Mathiassen | Remembrane (dans)

Re re me me mbra mbra ne ne whe whe n n
The the he he ad ad
The the he he art art
The the who who lel e bo bo dy dy
Wou wou ld ld al al I I be be in in one one pla pla ce ce
At at the sa sa me me ti ti me me

Thomas LendenEen subject vindt haar onverwachte manier om zich te uiten in woede, eenzaamheid en zelfvernietiging. Ze onderzoekt wat het betekent om één entiteit te zijn in de veelheid die ze belichaamt. Ze schakelt tussen strijd en sereniteit, verscheurd zijn en kracht vinden. Stigsdatter Mathiassen gebruikt woorden en beweging als hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen.

Florian Myjer | Oliver (theater)

Na het intieme Een hertje, beschadigd brengt Florian Myjer met Oliver een nieuwe solovoorstelling. Oliver is een persoonlijk portret van een vader en een zoon die allebei op zoek zijn naar zingeving. Want hoe voed je je kind het beste op? Wanneer is het leven geslaagd? En is er nog wel ruimte voor beschaving in onze moderne wereld?

 

Op persoonlijke en nietsontziende wijze gooit Florian zijn verleden, heden en toekomst in de strijd om tot de kern te komen van wat ons drijft om te scheppen, en toont hij ons de schoonheid en het gevaar van ultieme maakbaarheid.

Concept, tekst, spel: Florian Myjer | begeleiding: Ward Weemhoff | kostuum: Hanne Pierrot

mei 2023

juni 2023

juli 2023