‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

vr 7 december

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
ENTREE: € 13,-
student € 7,50 | Gratis voor We Are Public-leden (alleen deurverkoop)

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur.

Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater.

Tijdens Ogentroost presenteren drie makers hun werk: Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe, TeaTime Company en Jorg van den Kieboom.

 Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe Het Sterven (theater)
Een uur durende sterfscène, die het einde van een mens, de mensheid, de geschiedenis en misschien juist wel het beginsel van het theater declameert. Groots en meeslepend nemen Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe je mee naar het einde.
Voordat Karssen morsdood op de vloer ligt, vertelt ze vol hartstocht en wrok over het leven en de duur daarvan.

Aan de oever verzamelt ze al haar krachten, haar geschal verdooft het meer. De orkestleidster van het sterven. Zo eindigt zij, besmeurd met modder als een overschot op aarde en kan daar uren blijven liggen.

van en met: Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe

 

TeaTime Company | Stick-Stok (dans, circus)

In Stick-stock gaan een jongleur, een danseres en een Chinese Pole-artiest op zoek naar de kracht van de eenvoud. Ieder van hen werkt met een eigen stok, variërend in hoogte van één meter tachtig tot twee meter twintig. En hier begint de uitdaging: drie verschillende mensen van verschillende lengtes, culturen en disciplines. Met hun lange stokken maken ze het elkaar moeilijk door de stok weg te trekken of bijna op iemands hoofd te laten vallen. Maar ze maken ook figuren, bouwen een jungle om doorheen te klimmen, balanceren met de stokken en helpen elkaar. De stokken geven hen een kans om een wereld te creëren waar drie verschillende types samen kunnen spelen, elkaar kunnen uitdagen en uiteindelijk samen kunnen komen.

muziek: Julian Vogel | coaching: Pia Meuthen | outside eye: Erik Kaiel | foto: Jostijn Ligtvoet Photography

 

Jorg van den Kieboom | De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom (theater)

Tijdens Ogentroost presenteert de Bredase schrijver en regisseur Jorg van den Kieboom samen met de actrices Anne-Chris Schulting en Dorien van Gent een tussentijdse lezing van een absurdistisch toneelstuk in wording. In ‘De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom’ zien we twee zussen die aan de kant van de weg staan te wachten op hun ouders met autopech. Het wachten duurt lang en het geplande dagje strand lijkt ver weg. Dan passeert er een man op een brommer…

tekst: Jorg van den Kieboom | schrijfcoach: Danielle Wagenaar | spel: Anne-Chris Schulting en Dorien van Gent

augustus 2022