‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

vr 22 februari

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 10,- (tot 15 februari) | € 13,- (vanaf 15 februari) | € 7,50 student
Gratis voor We Are Public-leden (alleen deurverkoop)

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos een paar keer per jaar de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma met theater, dans, muziek en literatuur. We nemen je mee op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater en laten je kennis maken met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. Ga mee op avontuur en laat je verrassen!

Tijdens de eerste editie van 2019 is er werk te zien van: Tom Sanderman, Erik Kaiel & Jasper Džuki Jelen, Piet van Dycke & Annemijn Rijk en Naomi Steijger & Timo Tembuyser.

Dock Zuid | Tom Sanderman (muziek)

Saxofonist Tom Sanderman is een veelzijdige performer die vooral graag Nederlandse minimal music speelt. Hij speelt met orkesten en ensembles, maar ook graag solo. In de foyer presenteert hij werk van zijn tweede solo-album ‘The River Beneath Us’ met muziek van componisten als Anthony Fiumara, Aart Strootman, Kate Moore en Remy Alexander.

 

 

Naomi Steijger en Timo Tembuyser 88 Woningraten (luistervoorstelling)

Naomi Steijger en Timo Tembuyser, studenten aan de Toneelacademie Maastricht, maakten de indrukwekkende luistervoorstelling 88 Woningraten. Hierin nemen de makers ons mee naar een flatgebouw in Den Haag waar ze de bewoners vragen om een koor te vormen, de ultieme vorm van samenzijn, en te zingen tegen de samenloosheid. Ze zingen een requiem voor iedereen die eenzaam of anoniem gestorven is in de grote stad. In 2018 werd 88 Woningraten bekroond met de NTR Podcastprijs.

Met: Timo Tembuyer, Naomi Steijger en de bewoners van de flat op de Saraburgerhartweg in Moerwijk, Den Haag.

Erik Kaiel en Jasper Džuki Jelen (The100Hands) | No man is an Island (dans, acrobatiek)

In dit acrobatische dansduet van choreograaf Erik Kaiel dient het lichaam van de ene danser als een soort klimrek, eiland, ondergrond waar de andere aan trekt, sleurt en duwt om er toch maar bovenop te blijven. Een ongelooflijk lichamelijke dansperformance vol klauter- en balanceerkunst. “In een mengeling van acrobatiek en dans klimt de een op de ander zonder contact te verliezen. Het begint als trucje, en wordt langzaam kunst.” (NRC, 2006)


Choreografie: Erik Kaiel | Dans: Erik Kaiel, Jasper Džuki Jelen (The100Hands) | Muziek: Simeon ten Holt | Fotograaf: Tine Declerck


Piet van Dycke en Annemijn Rijk
Lullaby (dans)

Een gedanst, hedendaags wiegelied dat zich richt op de vandaag de dag zo aanwezige millenial-problematiek: Het idee dat het leven altijd leuk moet zijn. Twintig minuten lang word je door twee millenials en hun dynamisch, acrobatisch duet meegenomen naar een licht absurdistische wereld waarin deze problematiek uiteen wordt gezet. Lullaby toont, reflecteert, suggereert, maar dwingt niet. Het duet heeft een flitsend karakter, is bij vlagen confronterend, maar wordt steeds met een knipoog gebracht.

Choreografie en dans: Piet van Dycke en Annemijn Rijk | Muziek: Ruben ten Broeke | Coaching: Heleen Volman, Ulrika Kinn Svensson, Arjan Gebraad | Met special dank aan: DansBrabant, Tilburg Dansstad, Het Huis Utrecht | Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Stichting Janivo, Stichting Jaques de Leeuw | Fotograaf: William van der Voort

Trailer Lullaby

augustus 2022