‹ Terug naar overzicht

Belcrum Beach, STEK, Podium Bloos, Electron en Pier15

Overslag festival

za 20 oktober

Aanvang: 20.00 uur
gratis toegang

Het is tijd voor de tweede editie van Overslag! Een avontuurlijk festival van beeld en geluid wat je op één avond langs de verschillende culturele broedplaatsen in het havengebied van de Belcrum brengt.

Overslag vindt plaats tijdens het slotweekend van BredaPhoto en biedt een selectie van bands, voorstellingen en exposities. Volg de route langs Belcrum Beach, STEK, Podium Bloos, Electron en Pier15 en laat je verrassen door verschillende muziekstijlen, geniet van een drankje en ga ’to infinity and beyond’.

Met op het programma:

Awash – foyer – 20.00 uur

Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors & Racoon. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Turn The Lights’ (2013) en de EP ‘Carry On’ (2015) is het tweede album ‘Waiting Words’ een feit. Opnames zo divers als het leven zelf.

“De lage stem van Geert van der Burg vult de zaal en vrijwel iedereen kijkt dromerig voor zich uit en laat zich meevoeren op de muziek. Vol gevoel brengt de band nummer na nummer” (3voor12 NB)

Benjamin Abel Meirhaeghe & Alien Observer | My Protest – zaal – 21.00 uur

Visual en performance artiest Benjamin Abel Meirhaeghe (1995) is een zelfbekroonde narcist en wannabe counter-tenor. Hij studeerde af aan de Toneelacademie van Maastricht. Naast regisseren werkt hij regelmatig aan muzikale synth-pop performances met producer en curator Laurens Marien (Alien Observer)

“In My Protest van Benjamin Abel Meirhaeghe gaan we nog verder terug in de tijd. Zanger, acteur en regisseur Meirhaeghe gebruikt de vorm van protestsongs uit de jaren zestig om kritiek te uiten op zijn onthechte, van zichzelf en de natuur vervreemde generatie (‘we’re scrolling today away’). In even opzwepende als onheilspellende elektropop bezingt Meirhaeghe het contract tussen de vleselijke en de virtuele wereld, de eerste rauw, vies en bloederig, de tweede klinish en kil, en het laat zich raden waar zijn voorkeur ligt. Met zijn geaffecteerde falset en incidentele orkaanvolume is Meirhaeghe een hypnotiserend performer, ongrijpbaar zwevend tussen man en vrouw, ernst en spot, echt en gekunsteld, zachtmoedig en satanistisch. My Protest is op een prettige manier ontregelend, en naar Meirhaeghe wil je blijven kijken en luisteren, ook als het ongemakkelijk wordt.” (**** Volkskrant)

 

 

december 2022

januari 2023

maart 2023