‹ Terug naar overzicht

Filmhuis Breda

Pop-Up #3

za 16 april

AANVANG: 14.00 UUR (MATINEE) | 20.00 UUR (AVOND)
ENTREE: VIA FILMHUIS BREDA 

Zaterdag 16 april is Podium Bloos het decor voor de derde editie van de pop-up cinema en café van het Filmhuis Breda. Een concept dat bestaat uit twee prachtige films en een heerlijke daghap of borrelplank.

Deze dag zullen er twee films getoond worden. In de middag starten we met de matinee special Human. Human, het internationale fenomeen, is nog één keer in Breda te zien. De unieke documentaire van Yann Arthus-Bertrand (Planet Ocean) laat zien hoe we als mens allemaal met elkaar verbonden zijn door verdriet, vreugde en liefde. Human is een energieke feel good documentaire en een louterende ervaring. Bekijk de trailer.
’s Avonds beleeft The Living Fire bij het Filmhuis Breda zijn Nederlandse première. In deze documentaire presenteert regisseur Ostap Kostyuk met indrukwekkend camerawerk en geluidsdesign een stukje Oekraïne waar in het huidige debat geen aandacht voor is. Bekijk de trailer.

Voorafgaand aan de hoofdfilm draaien we de film Droefgeest van Angelo Raaijmakers. Angelo is vorig jaar afgestudeerd aan AKV St. Joost met deze korte film die is gedraaid op 16mm film. Angelo zal zelf deze avond aanwezig zijn voor Q&A. Bekijk de trailer.

In het Pop-Up café kunt u terecht voor een heerlijk drankje en borrelplank. Om 18.00 uur wordt de 2-gangen daghap geserveerd. Dit kunt u leuk combineren na de matinee of voorafgaand aan de avondfilm. Het menu is samengesteld door topkok Walter Pouwe. Als voorgerecht kunt u kiezen uit Thaise kippensoep of gemarineerde gamba’s en het hoofdgerecht is een couscoussalade met tomaten en courgette pasta en een gouden ei. Het is wel raadzaam om voor het menu te reserveren want de plekken zijn beperkt.

Voor meer informatie en tickets bezoekt u de website van het Filmhuis Breda.

augustus 2022