‹ Terug naar overzicht

Brabant Koor

Het bijzondere boek van Pythonia Pagode / UITVERKOCHT

zo 29 oktober

AANVANG 14.00 uur
UITVERKOCHT
€12,50 / €2,50 (tot 18 jaar)

Het Brabant Koor en Brabantse kinder- en jeugdkoren brengen samen “het bijzondere boek van Pythonia Pagode” op de planken!

Maar liefst 80 kinderen uit een drietal Brabantse jeugd- en kinderkoren zullen samen met het jubilerende Brabant Koor op zondagmiddag 29 oktober in theater Podium Bloos in Breda de première voor hun rekening nemen van Het bijzondere boek van Pythonia Pagode. Deze kinderkooropera werd in opdracht van het Brabant Koor geschreven door Jetse Bremer op een tekst van Wilbert Friederichs. De regie is in handen van Ine van Geel die ook de rol van Pythonia zal vertolken.

Wat het meeste opvalt aan dit werk is wel de bezetting: een volwassen koor in combinatie met meerdere kinder- en jeugdkoren. Door de aanstekelijke muziek op bij deze tijd aansluitende thema’s en teksten hoopt het Brabant Koor een lans te breken voor de intrinsieke kwaliteit en aantrekkingskracht van koorzang bij jongeren tussen de 8-16 jaar.

Uiteraard zijn ook volwassenen van harte welkom om te komen luisteren naar deze verrassende familievoorstelling waarin de kwaliteit en het enthousiasme van de uitvoerenden garant zullen staan voor een prachtige theatermiddag!

Pythonia_Pagode_Promo_DEF 2017-07-13.00_01_57_06.Still006
Pythonia Pagode: nou die streep ik door!!

Het bijzondere boek van Pythonia Pagode is een verhaal over een fantasiewereld waar één vrouw, de gifgroene heks Pythonia gespeeld door Ine van Geel, de baas is omdat ze over een boek beschikt waar alles in staat. Ook de namen van haar onderdanen staan erin en als zij die doorstreept houden de mensen op te bestaan. Ondertussen vertellen de jonge inwoners van haar rijk elkaar echter stiekem verhalen over een ander bestaan, waarin ze vrij kunnen zijn. Ze beramen een plan om het boek van Pythonia te bemachtigen. Maar als dat lukt, hoe moet het dan verder? Wat heb je aan een boek? Wie is de baas? Wat moet er met Pythonia gebeuren? Misschien lijkt hun samenleving wel meer op de onze dan je denkt.

Meewerkende koren:
Brabant Koor
Kinder- en Jeugdkoor van de de Fermaatjes uit Den Bosch o.l.v. Amber Zwanenberg
Kinderkoor Kikoba uit Bavel o.l.v. Anniek Pollklasener
Stedelijk Jeugdkoor Breda o.l.v. Lotte van Roosmalen

Er zal geen deurverkoop meer zijn op zondag 29 oktober. De voorstelling is volledig uitverkocht.

augustus 2022