‹ Terug naar overzicht

Livestream

Quarantine Art met KNOT Kollektiv e.a.

vr 22 mei

Aanvang: 19.30 uur

Quarantine Art is een online platform geïnitieerd door Bilal Bachir. Het presenteert een nieuwe vorm van theater, waarin het publiek invloed heeft op de daadwerkelijke uitvoering. Op 22 mei vindt de première van dit platform plaats, waarin wordt samengewerkt met KNOT Kollektiv en het circuscollectief Cia Nyff. De livestream wordt uitgezonden vanuit Podium Bloos.

Klik hier voor de livestream
(Let op: Voor een optimale beleving en werking van de tool is het noodzakelijk dat je een gratis account aanmaakt op twitch.tv. Zie ‘praktisch’)

KNOT Kollektiv is een interdisciplinair gezelschap uit Tilburg dat participatieve performances creëert op de grens van dans en circus. In 2019 werd het collectief door het Chassé Cultuurfonds geselecteerd om hun werk Internal Jogging te ontwikkelen, Podium Bloos was coproducent.

Cia Nyff is een hedendaags cirucsduo, eveneens uit Tilburg. Het werk van Cia Nyff zet vooral de menselijk verbinding centraal.

Bilal Bachir: “Zoals je weet zijn theaters al een tijdje gesloten en blijft dat ook nog even zo. Tot nu toe wordt internet gebruikt om lessen te geven, performances te uploaden of te streamen. Deze optredens hebben niet dezelfde impact als wanneer ze live zijn. Dus heb ik gewerkt aan een online platform, dat alleen interactieve performances laat zien. Dit betekent, dat het publiek actief invloed heeft op de daadwerkelijke uitvoering en dat de artiesten creatief moeten zijn met de gegeven tools van dit nieuwe gecreëerde online podium.”

Praktisch
– Link livestream: https://www.twitch.tv/quarantineart;
– Bekijk de stream op je computer. Op andere apparaten kun je wel kijken, maar niet communiceren;
– Maak een gratis account aan op twitch.tv om te kunnen chatten en alle functies te gebruiken. Het zou 2 minuten moeten duren, maar om stressvolle situaties te vermijden vlak voordat de stream begint, raden we je aan om dat al eerder te doen;
– Betaal wat je wilt via de donatiepagina op de streamingpagina!

augustus 2022