‹ Terug naar overzicht

het zuid land

Residentie: matrimonium

za 13 november

het zuid land, bestaande uit de twee makers Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom, maakt professionele voorstellingen met jonge spelers voor een volwassen publiek.

‘matrimonium’ wordt hun nieuwe voorstelling die gaat over de prestatiedruk en verwachting die hedendaags op kinderen wordt gelegd. In deze productie staan rolpatronen en het kwetsbare gebied tussen kind zijn en volwassen worden centraal. Voor de rollen zoeken ze twee spelers (m & v) tussen 11 en 14 jaar met spelervaring.

 

Het project
Om tot een keuze te komen voor spelers voor de voorstelling nodigen ze jonge spelers uit om drie spelochtenden op 6, 13, 20 november met hen kennis te maken maar vooral veel toneel te spelen. Je gaat aan de slag met tekst en ervaringen uit de eigen belevingswereld. Na deze drie ochtenden bekijken ze met wie ze de volgende stap gaan nemen richting de nieuwe voorstelling die eind van de zomer in première zal gaan. De repetities zijn vanaf januari elke zaterdag in Breda en we repeteren in zowel de carnaval- als meivakantie.

Dus ben jij creatief, hou je van acteren en wil je meespelen in een professionele voorstelling dan zijn we naar jou of jouw kind op zoek!

 

het zuid land
het zuid land is gefascineerd door de breekbare onschuld van het kind en maken vanuit die invalshoek grimmige sprookjes voor (jong)volwassenen. In die spookjes staat het kind centraal, als acteur en als onderwerp. In hun voorstellingen plaatsen ze jonge spelers in een wereld die gedomineerd wordt door regels, denkbeelden en handelingen van volwassenen.

Meer weten over het zuid land: www.hetzuidland.nl. Aanmelden voor de drie spelochtenden kan tot uiterlijk 29 oktober door te mailen naar hetzuidland@gmail.com. In de mail benoem je kort wie je bent en je stuurt een foto mee.

oktober 2021

november 2021