‹ Terug naar overzicht

Boulevard All Stars / KROV

Richard III

za 7 februari – zo 8 februari

ZA 7 FEB 20.00 UUR
ZO 8 FEB 14.30 UUR

ENTREE: € 11 (CJP/Studenten/AtoB-leden € 9)

KAARTEN

De vrede is eindelijk beklonken en Edward, de oudste zoon van het huis van York, heeft de kroon veiliggesteld. Tijd om te feesten! Richard, de jongste broer van Edward, is echter niet gemaakt voor feestjes en vrijerijen. Zijn mismaakte en lelijke voorkomen stoot iedereen af. Hij verveelt zich en verlangt naar een oorlog, waarin hij zijn strategische kwaliteiten kan benutten. Zijn mismaaktheid wordt zijn kracht. Richard zet zijn zinnen op het koningschap en spint uit leugens en laster een web om iedereen uit de weg te ruimen die in de lijn naar de troon boven hem staat. Het gebrekkige en verguisde broertje van de koning gaat steeds meer in zichzelf geloven.

De twee Bredase theatergroepen De Boulevard All Stars en KROV slaan de handen ineen en spelen onder regie van Simone de Kuyper het epos Richard III, een bewerking van de klassieker van Shakespeare.

Ga voor meer informatie over de voorstelling naar de website van Boulevard All Stars of naar de Facebookpagina van Boulevard All Stars of KROV.

augustus 2022