‹ Terug naar overzicht

Boekpresentatie & theatervoorstelling

Schoot vol tranen

wo 14 november

Aanvang: 19.30 uur
KAARTEN
vanaf € 12,95 (€ 32,95 inclusief boek)

Eugénie Smits van Waesberghe (Breda, 1965) schreef Schoot vol tranen, Roman en Schoot vol tranen, Ooggetuigen: een literaire roman en een bundeling van waargebeurde verhalen uit de Nederlandse adoptiegeschiedenis in één boek. Hierin wordt de adoptiepraktijk beschreven tegen het decor van Moederheil (later Valkenhorst), waar Eugénie zelf bij haar geboorte is afgestaan. Binnen de muren bevond zich niet alleen een reguliere vroedvrouwenkliniek maar ook een doorgangshuis waar in de twintigste eeuw duizenden – veelal ongehuwde – moeders hun kind moesten achterlaten. Ook vaders verloren hun kinderen als gevolg van clandestiene, en later gelegaliseerde adoptiepraktijken.
‘Een onthullend boek over het verzwegen adoptieverleden van Nederland. Over de zoektocht naar het verleden, de ontrafeling van grote geheimen en de aantasting van de onschuld, met levenslange gevolgen.’

Toneelschrijver Philip Walkate en regisseur Victor van Swaay maakten speciaal voor de boekpresentatie een korte toneelbewerking van ‘Schoot vol tranen’.

Voor boek- en kaartverkoop: ga naar www.schootvoltranen.nl

augustus 2022