‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Ogentroost

za 26 september

AANVANG: 20.00 UUR
PRIJS: € 13,00 incl. servicekosten

KAARTEN

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos vijf oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma vol theater, dans, muziek en literatuur. Maak kennis met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. U wordt meegenomen op een reis naar de verste uithoeken, kieren en krochten van het theater. Op het programma staan:

Heather Ware | LeineRoebana (dans)
Juup Luijten | Ctrl-f (theater)
Guilherme Miotto | Podium Bloos, Korzo, DansBrabant (dans)
Jaap Robben (literatuur)
Lisette&Bram (muziek)

Heather Ware | LeineRoebana – Abbey (dans)
Heather Ware groeide op in Canada en studeerde aan de Royal Winnipeg Ballet School, Toronto Dance Theatre en aan de Rotterdamse Dansacademie. Ze werkte met choreografen als Johnny Schoofs, Celia Grannum, Jennifer Hanna en is sinds 2003 verbonden aan LeineRoebana. Voor haar rol in ‘172 suggesties aan een lichaam’ van LeineRoebana ontving zij tijdens de Nederlandse Dansdagen de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie 2010.
Choreografie & dans: Heather Ware
Productie: LeineRoebana

Juup Luijten | Ctrl-f – Aardheimer (theater)
Aardheimer is een beeldende theatervoorstelling gebaseerd op ‘De Aardappeleters’ van Vincent van Gogh. De voorstelling schetst met theatrale beelden het leven op het platteland uit de 19e eeuw met een centrale rol voor het boerenkind én natuurlijk de aardappel. Een weergave van het agrarische leven van de Brabander op het veld en in de hut.
Regie: Juup Luijten
Spel: kinderen Theaterwerkplaats Ctrl-f
Productie: Podium Bloos

Jaap Robben (literatuur)
Jaap Robben is schrijver/dichter en theatermaker. Hij wilde vroeger eigenlijk Afrikaan worden en archeoloog, maar werd schrijver. In april 2014 verscheen zijn debuutroman voor volwassenen Birk bij uitgeverij De Geus dat zeer lovend werd ontvangen, de Nederlandse Boekhandels Prijs 2014 won én de Dioraphte Literatuur Publieksprijs 2015 kreeg. Inmiddels is het boek aan zijn 9e druk toe. Voor 2016 worden vertalingen verwacht in het Duits en Engels én zijn zijn de filmrechten verkocht. Jaap Robben won onlangs de ANV Debutantenprijs 2015 met zijn roman Birk.

Guilherme Miotto | Podium Bloos, Korzo, DansBrabant – Schau’n se mal um die Ecke (dans)
Waar wordt het levendige lichaam leeg, wordt schoonheid lelijk en verliest het lichaam haar vorm? Drie jonge, sterke danseressen met elk een intens ontwapenende kleur tezamen in een persoonlijk palet dat een steeds sterieler schilderij wordt. In het danstrio Schau’n se mal um die Ecke brengen zij naar boven wat onderdrukt wordt en al wat duister is aan het licht.
Dit jaar ontving choreograaf Guilherme Miotto de André Gingras Award op het Cadance festival in Den Haag voor zijn eigenzinnige werk. Daarnaast is hij geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen en is Menno van Gorp (de dansers in de choreografie Rise Up) genomineerd voor de Zwaan (de Oscar van de Nederlandse dans). Miotto is een van de makers waar Podium Bloos vaak mee werkt.
Dans: Mirthe Labree, Lotte Milder, Wies Berkhout
Muziek: Joel Ryan
Decor: Peter Missotten
Kostuums: Lotte Milder
Coproductie: DansBrabant, Korzo en Podium Bloos

Lisette&Bram (muziek)
Een mengsel van glazen, snaren en kabels, een multimuzikant en een zangeres die al ruzie maakten bij hun eerste optreden.
Frictie. Je hoopt af en toe dat het gebeurt – spontaan. We hebben er niet veel over te zeggen, maar kunnen er naar op zoek. En áls het dan gebeurt – mengen ritme, tekst en stem zich en met verlegenheid, stiltes en schroom.

augustus 2022