‹ Terug naar overzicht

Hanna van Mourik Broekman / Grand Theatre Groningen

Staat van Geluk

za 10 januari – za 17 januari

ZA 10 JAN 20.30 UUR
ZO 11 JAN 16.00 UUR
VR 16 JAN 20.30 UUR
ZA 17 JAN 20.30 UUR
ENTREE: € 12 en voor scholieren en studenten € 10

Vanaf 1 uur voor de voorstelling mag het publiek alvast de zaal in om de expositie rondom de voorstelling te bekijken.

KAARTEN

Voorstelling, ontmoetingen en een expositie over de mens en zijn werkdrift.

Waarom werken we? Waarom zijn wij zo statusgevoelig? Maakt werk gelukkig? Kunnen we ook zonder? Of is het mensonterend? En hoe kijken werklozen naar onze arbeidssamenleving?

Hanna van Mourik Broekman onderzoekt de functie van arbeid in onze samenleving. Na meerdere ontmoetingen met publiek en een bouwproject met werklozen in Breda is er nu de voorstelling, geschreven door Jibbe Willems. Drie mannen komen samen om elkaar te helpen met hun correspondentieangst. Een gesjeesde student, een werkloze man en een zakenman die op zoek is naar geluk. Ze proberen zich te verhouden tot een van de belangrijkste thema’s in ons leven: arbeid. De voorstelling is een spannende combinatie van theater, muzikale intermezzo’s en een dialoog met het publiek.

Bij het onderzoek en het maken van de voorstelling heeft Hanna zich laten inspireren door Het boek Ont van Anton Valens, Niet alles is te koop van Michael J. Sandel en Absurde Overvloed van Michael Foley.

“Gloedvol sluitstuk van een jaar lang theatraal onderzoek” – Theaterkrant

Trailer Staat van Geluk

Actie: Geef een theatervoorstelling cadeau!
Omdat er veel mensen momenteel werkloos zijn en het naar een theatervoorstelling gaan niet kunnen betalen, hebben we nu een speciale actie: Geef een theatervoorstelling cadeau!

Hoe het werkt?
Via deze link koop je het aantal kaarten dat je wilt schenken. Dat mag er 1 zijn, maar ook 100! Een kaartje kost normaal gesproken € 12,-. Voor € 120,- maakt u al tien werklozen in Breda erg blij. De actie wordt uitgezet via de SMO, ATEA Groep,Tientjes Breda, de Voedselbank en de Broekriem. Zij verloten de geschonken kaarten onder hun netwerk.

U krijgt uw kaarten in uw mailbox. Stuurt u ze dan door naar [email protected] De tickets worden dan direct verstuurd naar een van de partijen. Zo kunnen de ontvangers zien aan wie ze hun ticket te danken hebben.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast heel veel blije gezichten vermelden we uw naam op de Gulle Geverslijst op deze website. Daarnaast vermelden we uw naam in het persbericht voor plaatsing in de krant (BN/DeStem en Het Stadsblad).

Gulle gevers: 
Deze actie wordt uitgevoerd met dank aan ATEA Groep, Tientjes Breda, SMO, De Broekriem en de Voedselbank.

Onze dank gaat uit naar:

Hans van Driel
– Hammenga Coaching
– Rob Baert
– Marjo van Wijk

Staat van Geluk is een productie van Grand Theatre Groningen in coproductie met Noord Nederlands Toneel en in samenwerking met Podium Bloos.

Foto: Saris & Engelsman

augustus 2022