‹ Terug naar overzicht

Hanna van Mourik Broekman

Stormkamer: de ontmoeting

za 24 februari

Aanvang 20.00 uur
KAARTEN

€ 10,-

Op zaterdag 24 februari 2018 is een try-out van de ‘Stormkamer*, De ontmoeting’ van regisseur Hanna van Mourik Broekman te zien in Podium Bloos.

Deze Stormkamer is onderdeel van het nieuwe project van Van Mourik Broekman: Men zag bijna alles. Met dit project verdiept ze zich in de wereld van ex-gedetineerden. Middels hun verhaal onderzoekt zij thema’s als vergevingsgezindheid, vergeldingsdrang en het vooroordelend denken van onze maatschappij. Ze stelt zich de vraag: kunnen we een een ex-gedetineerde onbevooroordeeld bekijken?

In een live geregistreerde chat nodigt Van Mourik Broekman ex-gedetineerde Dave uit. Een man die na een woest onstuimig leven in de gevangenis is beland en na een lang herstel nu een rustig leven heeft opgebouwd als vader. Het publiek wordt uitgenodigd om ‘de mens Dave’  te observeren, langzaam ontspint zich zijn verhalen, wordt het publiek uitgedaagt te oordelen en verschuift de grens tussen geobserveerde en observator.

Wilt u meer lezen over het werk van Hanna of het project MEN ZAG BIJNA ALLES, waar deze performance een onderdeel van is. Kijk dan op www.tgnomen.nl

* De Stormkamer is een samenkomst van een divers samengesteld publiek waarmee theatermaker Hanna van Moruik Broekman verschillende visies, gedachtes en ervaringen deelt via theatrale interventies. Stormkamers zijn doorgaans onderdeel van een groter thematisch project.

 

Concept, regie: Hanna van Mourik Broekman | in samenwerking met: Dave van Veen | decor: Andre Joosten en Peter Vandemeulebroecke | techniek: Roland van Meel | geluid: Peter Vandemeulebroecke | film: Ton van Zantvoort | coproductie: Podium Bloos & Parktheater

augustus 2022