‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Sunset Cinema: Do the Right Thing

di 15 september

KAARTEN
Aanvang: 20.00 uur
€ 7,50

Deze hele zomer zie je de mooiste films bij Sunset Cinema, de buitenbios van Breda.

Wat is er nou mooier dan een film kijken in de buitenlucht, met de ondergaande zon op de achtergrond? Bij Sunset Cinema kan je elke dinsdag terecht voor een fijne film. Er zijn vertoningen op allerlei locaties in Breda, waaronder bij Podium Bloos op 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 en 15 september. Neem plaats in een van onze fijne strandstoelen, pak er een drankje bij en geniet!

Over Do the Right Thing
Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant in New York zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarte bewoners en Italianen nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Dal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in Lee’s schildering van de moeilijkheden tussen New Yorks diverse bevolkingsgroepen. Op de soundtrack staan flink wat old skool hiphoptracks.

Deze film is een 4K-restauratie van de originele beelden. De restauratie werd goedgekeurd door Ernest Dickerson, Do the Right Thing’s cameraman.

Regie: Spike Lee | Cast: Samuel L. Jackson, John Turturro en Danny Aiello | Speelduur: 120 min | Land: Verenigde Staten | Taal: Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

NB: Bij slecht weer wordt de film vertoond in de theaterzaal.

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios.

Trailer

augustus 2022