‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Sunset Cinema: Dolor y gloria

di 18 augustus

KAARTEN
Aanvang: 21.00 uur
€ 7,50

Deze hele zomer zie je de mooiste films bij Sunset Cinema, de buitenbios van Breda.

Wat is er nou mooier dan een film kijken in de buitenlucht, met de ondergaande zon op de achtergrond? Bij Sunset Cinema kan je elke dinsdag terecht voor een fijne film. Er zijn vertoningen op allerlei locaties in Breda, waaronder bij Podium Bloos op 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 en 15 september. Neem plaats in een van onze fijne strandstoelen, pak er een drankje bij en geniet!

Over Dolor y gloria
De nieuwe film van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Dolor y gloria ging in première op het filmfestival van Cannes waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Regisseur Pedro Almodovar noemt de film de meest persoonlijke tot nu toe.

regie: Pedro Almodovar | Cast: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia | Speelduur: 113 min | Jaar: 2019 | Land: Spanje | Taal: Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios.

Trailer

augustus 2022