‹ Terug naar overzicht

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich

Sunset Cinema: Klanken van oorsprong

di 17 augustus

KAARTEN
Aanvang: 21:30 uur
€ 9,50

Regisseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich toont in haar documentaire Klanken van Oorsprong het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders moesten zij tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Bands als “The Tielman Brothers” en “The Crazy Rockers” kregen direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock ‘n roll muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Anneke Grönloh en Ruud & Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs enorme internationale roem, net als de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen.

Deze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol van deze artiesten in de Nederlandse popmuziek. Een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden. Afgewisseld met swingende muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal uit het koloniale tijdperk.

 

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos en Belcrum Bios.

augustus 2022