‹ Terug naar overzicht

SwingFactoryBreda

Swing Shift

za 28 oktober

AANVANG 20.00 uur
KAARTEN

€ 15,- / aan de deur € 17,50

Een prachtig Lindy Hop-feest tijdens SwingFactoryBreda – een weekend vol Lindy Hop workshops en parties.

De zaterdavond belooft spectaculair te worden, met live muziek van Doctor Bernard and his Swing Orchestra in voltallige bezetting. Lindy Hop ‘till you Drop! En wanneer de muzikanten even op adem moeten komen, dansen we gewoon door op muziek van DJ’s Julien Rayée en Adam Norberg. Huisarts Doctor Bernard Berkhout geeft buiten het spreekuur toe aan zijn grootste passie: de muziek. Hij werd ontdekt door Pim Jacobs en Rita Reys, en sindsdien is hij onderscheiden met o.a. een Edison en solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival Breda en Jazz In Duke Town. Hij behoort inmiddels tot Neerlands jazz iconen, en Elsevier riep hem zelfs uit tot de Nederlandse King of Swing.

Julien Rayée danst al tien jaar Lindy Hop, en heeft ruime ervaring als DJ voor zowel swing- als ballroomdansers. Hij weet als geen ander de tunes te vinden waar Lindy Hoppers blij van worden!

Adam Norberg is al jaren betrokken bij de Lindy Hop scene in Breda, als danser én docent. Daarnaast kennen we hem ook als organisator en DJ van de maandelijkse socials in Café Noir. Hij inspireert dansers met een mix van klassiekers en moderne swing-muziek. “The best songs for dancing are those full of musical elements and variety, to which we as dancers are invited to respond.”

augustus 2022