‹ Terug naar overzicht

SwingCityBreda

SwingFactoryBreda: Swing Shift

za 19 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 20,-

Een prachtig Lindy Hop-feest tijdens SwingFactoryBreda – hét Lindy Hop evenement van Breda!

SwingFactoryBreda is een weekend vol Lindy Hop workshops en feesten voor dansers uit heel Nederland en daarbuiten, verzorgd door SwingCityBreda.

We sluiten het evenement op zaterdagavond af met Swing Shift: een dansfeest dat spectaculair belooft te worden. Proef het enthousiasme en de sfeer van de vintage swing jazz muziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40! Dansers en muziekliefhebbers komen van heinde en verre genieten van de live muziek van Hop-sh-Bam Connection. Onder leiding van trompettist Marie-Anne Standaert dompelen de muzikanten van deze gweldige band je onder in de broeierig swingende sferen van de Savoy Ballroom in New York. Een hommage aan deze rijkelijk swingende periode uit de jazz geschiedenis. Oo – pop –sh –bam, ah kool ya hoo… Come and move, swing and groove!

En wanneer de muzikanten even op adem moeten komen, dansen we gewoon op muziek van DJ’s Julien Rayée en Adam Norberg. Julien danst al tien jaar Lindy Hop, en weet als geen ander de tunes te vinden waar Lindy Hoppers blij van worden. Ook Adam is al jaren betrokken bij de Lindy Hop scene in Breda, als danser, docent en gangmaker. Hij inspireert dansers met een mix van klassiekers en moderne swing-muziek.

Bij aanvang van de avond geven Deirdre Schoemaker en Luciën de Bruin een introductie-les Slow Bal voor beginners.

www.swingfactorybreda.nl

augustus 2022