‹ Terug naar overzicht

SwingCityBreda

SwingFactoryBreda: Swing Shift

za 27 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 17,50 voorverkoop | € 20,- deurverkoop

Een prachtig Lindy Hop-feest tijdens SwingFactoryBreda – hét Lindy Hop evenement van Breda!

SwingFactoryBreda is een weekend vol Lindy Hop workshops en feesten voor dansers uit heel Nederland en daarbuiten, verzorgd door SwingCityBreda. Proef het enthousiasme en de sfeer van deze vintage dans op swing jazz muziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40!

We sluiten het evenement op zaterdagavond af met een dansfeest dat spectaculair belooft te worden. Dansers komen van heinde en verre genieten van de live muziek van de geweldige band Hommage: een ritmesectie die je voeten als vanzelf laten bewegen; blazers die de prachtigste melodieën spelen; uitzinnige solo’s; en zangkunsten van de bovenste plank! Een keur aan Europese topmuzikanten speelt the hottest music in town – klassiek swing – jazzmuziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40 van onder andere Sidney Bechet, Duke Ellington, Benny Goodman en Fats Waller.

“Come down and dance to HOMMAGE like there’s no tomorrow!”

En wanneer de muzikanten even op adem moeten komen, dansen we gewoon op muziek van DJ’s Julien Rayée en Adam Norberg. Julien danst al tien jaar Lindy Hop, en weet als geen ander de tunes te vinden waar Lindy Hoppers blij van worden. Ook Adam is al jaren betrokken bij de Lindy Hop scene in Breda, als danser, docent en gangmaker. Hij inspireert dansers met een mix van klassiekers en moderne swing-muziek.

augustus 2022