‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Test-sessie The100Hands

vr 3 mei

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis. Aanmelden verplicht via [email protected]

Op vrijdag 3 mei zet The100Hands uit Breda de deuren van hun repetitielokaal open voor jou! Waarom? Omdat publiek bij hen onderdeel is van de voorstelling en zij hun werk alleen met jouw aanwezigheid verder kunnen ontwikkelen. Tijdens de test-sessie van hun nieuwe voorstelling Show me ontmoet je de spelers en makers op de vloer en word je even onderdeel van het maakproces. Voor jou een unieke ervaring en je helpt The100Hands weer een stapje vooruit in hun creatieproces!

Show me is een dansperformance, een oefening in zien, een reflectie op jezelf blootgeven, een spel met fictie en werkelijkheid, een talkshow waar iedereen te gast is. Samen met hun publiek tasten drie performers de do’s en don’ts rond ‘kijken, laten zien en bekeken worden’ af. Wat zijn de situaties waarin we het lichaam normaliter niet ‘sharen’ en waarom dan eigenlijk niet?

Met referenties naar online (deel)gedrag nodigt Show Me uit tot een gezamenlijke belevenis of beter gezegd tot een fysiek gezelschapsspel waarin sluimerende sociale codes zichtbaar en bespreekbaar worden. Ieders onschuld staat op het spel en het spel mag ook flink schuren.

Na afloop van de test-sessie gaan we met elkaar in gesprek in een ontspannen ‘nabeschouwing/debriefing’.

Wat: Test-sessie Show me van The100Hands
Wanneer: vrijdag 3 mei om 20.00 uur
Waar: Podium Bloos, Speelhuislaan 153 te Breda
Toegang: gratis, aanmelden verplicht via [email protected]

Concept en choreografie: Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj met Jade van den Hout Performers: Jade van den Hout, Maria Madeira en Mojra Vogelnik Škerlj Tekst: Jasper Džuki Jelen met performers Geluid: Arthur van der Kuip Kostuums: Esther Sloots Lichtadvies: Arjuna Borsetti Creative producer: Sanne Wichman Co-productie: DansBrabant. Mede mogelijk gemaakt door: PLAN Talentontwikkeling Brabant en Podium Bloos Met financiële steun van: Prins Bernard Cultuur Fonds en Gemeente Breda Met dank aan: Theaterfestival Boulevard, Chassé Theater Breda, Theater de Nieuwe Vorst en Het Huis Utrecht Foto: William van der Voort

augustus 2022