‹ Terug naar overzicht

Jongerentheaterwerkplaats Ctrl-f

Theater Na de Dam: Dertien Dingen

za 4 mei

Aanvang: 20.30 uur
KAARTEN
Toegang: gratis (reserveren noodzakelijk)

Speellocatie: Paul Windhausenweg, Breda
Startlocatie: Joods Holocaust Monument in het Wilhelminapark, Breda (aan de kant van de Watertoren)

Dat wat we om ons heen verzamelen geeft ons een gevoel van veiligheid, maar die veiligheid is niet altijd een garantie. In een route langs de Paul Windhausenweg in het Bredase Boeimeer vertellen jongeren aan de hand van objecten (huisraad), archieven en gesprekken met ouderen een verhaal over uitsluiting en ontheemding.

In Dertien Dingen staan we stil bij wat bezittingen voor ons betekenen, wat ze bijdragen aan het gevoel van thuiskomen en wat ze vertellen over hen die plotseling verdwenen.

Jongeren uit Breda verdiepten zich onder leiding van theatermakers Jorg van den Kieboom en Hanna van Mourik Broekman in de geschiedenis van Breda ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Dertien Dingen.

regie: Jorg van den Kieboom en Hanna van Mourik Broekman | spel: jongerentheaterwerkplaats Ctrl-f | productie: Podium Bloos

Met dank aan de vertellers en Stadsarchief Breda/Hans Sprangers

Theater Na de Dam
Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

www.theaternadedam.nl

augustus 2022