‹ Terug naar overzicht

Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB)

Theaterfestival Breda – zaterdag

za 24 november

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 12,50

Op 23, 24 en 25 november vindt de 28e editie van het Theaterfestival Breda plaats in Podium Bloos. Het festival wordt georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Op zaterdagavond 24 november zijn er drie voorstellingen te zien: Het Witte Water (winnaar van de Stadsblad-AtoB toneelprijs 2018), Allure Theater en Teater ’77.

Het Witte Water – Samsara
Ze bukt om een sigaret op te raken en ziet de man met de sokken
Elke keer als het tijd is om te spelen vraagt hij om een paracetamol
We wachten
We wachten tot de bel gaat

Allure Theater
Geen script, geen regisseur en geen decor, en toch staan de spelers van Allure op het podium. Zij spelen vanuit pure improvisatie. Al ruim 10 jaar improviseren zij talloze scènes, in Breda maar ook elders in het land. Het publiek zorgt voor de ingrediënten, de spelers gaan ermee aan de slag om zo mooie, grappige, absurde, bijzondere en creatieve verhalen neer te zetten geen enkele scène is het zelfde, en niets staat van tevoren vast. Wat wel zeker is, is dat Allure een bak aan energie en plezier ten tonele spreidt. Als dat geen feestje wordt!

Teater ’77 – Waanzin
In Waanzin wordt het publiek welkom geheten in de 19e eeuw, op een van de openbare behandelsessies in een psychiatrische kliniek. Een Franse neuroloog doet daar onderzoek naar de vrouwenziekte hysterie. Voor de behandelmethodes heeft hij een mooie, voorbeeldige padënt uitgekozen als rolmodel.

Tijdens dit jaarlijks terugkerende weekend aan het begin van de herfst, tonen de Bredase amateur toneelverenigingen een breed scala aan speelstijlen in een aantal kleine, bijzondere voorstellingen. Klein, want elk optreden duurt niet langer dan drie kwartier uur en bijzonder omdat het, in deze vorm, nog niet eerder te zien is geweest.

Voor het publiek is het festival een mooie gelegenheid om eens te gaan zien wat het Bredase amateur toneel zoal te bieden heeft.

Meer info: www.theaterfestivalbreda.nl

Als u graag op de hoogte gehouden wilt worden van het laatste nieuws rond het Theaterfestival, dan kunt u zich abonneren op de nieuwsbrief. Hier worden ook als eerste de foto’s van het festival gepubliceerd.

 

augustus 2022