‹ Terug naar overzicht

AtoB

Theaterfestival Breda: Allure Theatersport, Theater Achterom, Haagse Bluf

za 18 november

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€12,50 / € 30,- passe-partout (do t/m za)

De zaterdag is gereserveerd voor groepen die spelen op verschillende locaties binnen Podium Bloos. Het publiek wordt langs alle drie de voorstellingen geleid.

Allure Theatersport
Theatersport is een vorm van theaterspel. Het wordt ook wel improvisatie-theater genoemd. Je speelt dus geen vaste rol zoals bij een traditioneel theaterstuk, je rol wordt bepaald door jezelf, het publiek of een medespeler. Pure improvisatie.

Theater Achterom | Ik ben jarig
Er is er één jarig, hoera, hoera. Maar is hier wel sprake van een feestje? Er zijn gasten, er is koffie en gebak, maar echt feestelijk wil het maar niet worden. Spelen we maar een rol, in gezelschap? Wat gebeurt er als we ons echte gezicht tonen; als we niet meer willen zijn wie andere mensen denken dat we zijn?

Achterom speelt Ik ben jarig, een voorstelling waarin het beeld dat de spelers van zichzelf hebben behoorlijk aan het wankelen wordt gebracht. Dat levert zowel komische als tragische taferelen op. Dat spreekt.

Regie: Anneke van den Heuvel | spel: Jeroen Venneman, Mireille van den Doel, Tanja Slootmans, Yvette Taal, Karin Beijer, Leon de Kok & René Verdiesen.

Haagse Buf | Surprise, surprise
Stefan en Eline zijn te gast bij een populair verrassingsprogramma van een grote entertainmentproducent. Alleen Eline weet dat ze de eregasten in dit programma zullen zijn. Stefan zal geconfronteerd worden met zijn vader, die jaren geleden naar het buitenland is vertrokken met zijn maîtresse. Als hij hoort wat er aan de hand is, wil hij er niet aan meewerken, maar dan staat zijn vader al voor de deur. Surprise, surprise is een satirisch stuk in de traditie van schrijvers als Ben Elton.

Regie: Reginald Kluijtmans | spel: Judith Jacobs, Wijnand Harmsen, Sylvia Jukic, Anita Verdaasdonk, Sabrina Struijs, Maarten Jacobs, Ton Pelkmans, Anne Rutten.

 

Meer informatie: www.theaterfestivalbreda.nl

augustus 2022