‹ Terug naar overzicht

Belcrum Bios

Winter’s Bone

di 19 juni

Aanvang: 20.30 uur
KAARTEN
€5,-

De 17-jarige Ree (Jennifer Lawrence) woont samen met haar broertje, zusje en zieke moeder (voor wie zij zorgt) in het ruige Ozark berggebied. Wanneer zij hoort dat haar criminele vader hun huis als borg heeft opgegeven om onder zijn gevangenisstraf uit te komen, en vervolgens is verdwenen, besluit ze hem te gaan zoeken. Met gevaar voor eigen leven begint Ree een zoektocht langs leugens en bedreigingen van verre familieleden om zo de waarheid achter haar vaders geheimen te achterhalen.

Winter’s Bone is een bewerking van het gelijknamige boek van Daniel Woodrell uit 2006. De film won een aantal prijzen, waaronder die voor de beste dramafilm op het Sundance Film Festival. In 2011 werd de film genomineerd voor maar liefst vier Oscars: beste film, beste actrice (Jennifer Lawrence), beste mannelijke bijrol en beste bewerkte scenario.

Regie: Debra Granik / drama, mysterie / met: Jennifer Lawrence, John Hawkes, Lauren Sweetser / Verenigde Staten 2010, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

Deze film wordt vertoond tijdens Belcrum Bios, een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos. Klik hier voor de bijbehorende Facebookpagina en houdt het initiatief ook in de gaten op Instagram.

augustus 2022