‹ Terug naar overzicht

Heather Ware

Workshop Heather Ware | A fine kind of madness (modern)

zo 4 maart

Aanvang: 11.00 uur
Voor 1 maart: Combiticket workshop + voorstelling € 15,-
Na 1 maart: € 20,- / Losse workshop: €10,-

Aanmelden: Stuur een mail met je naam, leeftijd en danservaring naar [email protected]

INHOUD
Misschien heb je Heather Ware en Hilde Elbers al eens gezien als de zinderende danseressen in het werk van LeineRoebana (Heather) en Conny Jannsen of Constanza Macras (Hilde.) Heather en Hilde hebben beiden een indrukwekkende carrière als danser op hun naam staan en richten zich nu allebei naast hun uitvoerende werk ook op een carrière als choreograaf. Hilde en Heather werken momenteel aan twee solo’s die in februari 2019 in premiere gaan. Op 10 maart tijdens Moving Futures Breda kun je hun eerste, gezamenlijke presentatie bijwonen. In deze presentatie zie je de eerste ontwikkelingen van ‘The barren lands’, die door Hilde is gemaakt en door Heather wordt uitgevoerd en van ‘A fine kind of madness’ die door Heather is gemaakt en door Hilde wordt uitgevoerd. 4 Maart komt Heather naar Breda om een workshop te geven rondom A fine kind of madness! In deze workshop introduceert Heather je aan de werkmethode die zij toepast bij het creëren van haar werk. Je krijgt bewegingsmateriaal uit haar eerdere voorstellingen aangeleerd en ook krijgt iedereen individueel een door Heather gecreëerde opdracht voor het maken van bewegingsmateriaal. Bij deze opdracht zal je persoonlijk door Heather begeleid worden. Deze opdrachten komen voort uit Heather haar creatie proces voor ‘A fine kind of madness’ en dagen je uit om zowel emotioneel open als fysiek creatief te zijn. In korte tijd ga je aan de slag met het maken van materiaal waarbij je gebruik maakt van je eigen creatieve en theatrale vrijheid, terwijl je tegelijkertijd ook focust op fysieke precisie. Ook nemen we de tijd om te focussen op de muzikaliteit van het eigen lichaam en leren we hoe we onze ademhaling kunnen inzetten in ons creatief proces.

OVER 
Sinds 2003 is Heather een van de vast dansers van dansgezelschap LeineRoebana. Gedurende de jaren is ze een zeer gerespecteerde en gelauwerde danseres in het Nederlandse dansveld geworden. In 2010 ontving zij De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie van het jaar’ voor haar rol in as awarded the Swan (de Zwaan) for most impressive dance performance of the year for her role in LeineRoebana’s 172 Suggesties aan een lichaam. In de afgelopen jaren is Heather zich meer gaan richten op het maken van haar eigen werk, ondersteund door een twee jarig ‘jonge makers’ budget, gehonoreerd door het Fonds Podiumkunsten. Heather is regelmatig gast docente aan de AHK in Amsterdam en bij de Monday Movement series van Korzo theater in Den Haag.

Psssst! Wil je graag de workshop modern én de urban voorstelling volgen? Of bezoek je allebei de festival dagen? Dan hebben we een mooie korting voor je! Twee dagen festival + 1 workshop: € 22,50 in voorverkoop tot 1 maart. Na 1 maart € 26,50 Twee dagen festival + twee workshops: € 25,- in voorverkoop tot 1 maart. Na 1 maart € 29,

augustus 2022