‹ Terug naar overzicht

Joseph Simon

Workshop Joseph Simon | Infinite Games (urban)

zo 4 maart

Aanvang: 13.30 uur
Voor 1 maart: Combiticket workshop + voorstelling € 15,-
Na 1 maart: € 20,- / Losse workshop: €10,-

Aanmelden: Stuur een mail met je naam, leeftijd en danservaring naar [email protected]

INHOUD
Choreograaf en danser Joseph Simon ontwikkelde samen met Jonas Frey de voorstelling ‘Infinite Games’ die op 9 maart te zien is tijdens Moving Futures Breda in Podium Bloos. Infinite Games gaat over de oneindige mogelijkheid van het spelen met bewegingsvormen waarbij wordt uitgegaan van verschillende urban dans stijlen. In de workshop van Joseph ga je zelf op een speelse manier aan de slag met verschillende urban dansvormen zoals breaking (breakdance) en popping. Aan de hand van verschillende ‘dansspelletjes’ leer je hoe je vanuit simpele concepten tot ingewikkelde moves kan komen. Het doel van de workshop is dat je aan de hand van deze verschillende vormen en bewegingsspelletjes, jouw eigen (bewegings)creativiteit ontdekt en verder ontwikkelt. Je begint deze ontdekkingsreis alleen, maar gedurende de workshop zal er ook aandacht zijn voor het reageren op andere dansers. De spelletjes die je in de workshop zal doen, zijn ook terug te zien in de voorstelling Infinite Games zelf. De workshop vormt dus een mooie voorbereiding op het zien van de voorstelling, maar is ook zonder de voorstelling een leuke en leerzame ervaring.

OVER
Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014, studeerde hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Met zijn werk onderzoekt Joseph Simon de relatie tussen urban, klassieke en hedendaagse bewegingsvormen. Hij creëert zijn eigen specifieke bewegingslogica door o.a. verschillende regels en restricties toe te passen.

Psssst! Wil je graag de workshop modern én de urban voorstelling volgen? Of bezoek je allebei de festival dagen? Dan hebben we een mooie korting voor je! Twee dagen festival + 1 workshop: € 22,50 in voorverkoop tot 1 maart. Na 1 maart € 26,50 Twee dagen festival + twee workshops: € 25,- in voorverkoop tot 1 maart. Na 1 maart € 29,-

augustus 2022