‹ Terug naar overzicht

Bloosproductie

Zomerproject ”Tijdens een bijzondere tijd”

zo 17 juli

Een voorstelling over het discussiepunt rondom het belang van kunst en cultuur vanuit de belevingswereld van een 12 jarige.

DE VOORSTELLING
De voorstelling ‘TIJDENS EEN HEEL BIJZONDERE TIJD’ gaat over drie kinderen die in de zomervakantie rondhangen bij een kunstobject op het grasveldje bij hen in de buurt. Ze vragen zich af of het wel mag. Dat je er bijvoorbeeld op zit en of dat wel de bedoeling is.
Heeft kunst altijd een bedoeling en wie heeft deze kunst dan hier bedoeld. Voor wie is kunst en wie besluit er welke kunst er voor wie is en waar deze dan komt te staan. Moet kunst altijd een bedoeling hebben, moet je kunst mooi vinden, kan kunst ook gewoon ontzettend in de weg staan als het zomer is en als je, je verveelt.

Theatermaker Juup Luijten ging open in gesprek met de leerlingen en heeft zijn ondervindingen omgezet naar de locatievoorstelling  waarvoor Sofie Tseng de tekst schreef. De voorstelling is opgenomen in het festivalprogramma van EN PLEIN PUBLIC op 2 september 2016 in de wijk Hoge Vucht. Of de voorstelling nog vaker zal spelen is nog onbekend.

VOORWAARDE 
Het is belangrijk dat je in de repetitieperiode overdag beschikbaar bent. Deze zal zijn van 22 augustus t/m 2 september 2016 bij Podium Bloos. Voor deelname aan het zomerproject is spel en productie ervaring een vereiste. In een korte periode van twee weken werk je samen met Juup Luijten aan de voorstelling maar daarvoor krijg je de tekst al opgestuurd. Het is de bedoeling dat je de tekst alvorens het starten van de repetities kent en dat wil zeggen “kennen kennen”. Hierover zal hij meer vertellen bij de selectiedag.

DE SELECTIEDAG
De selectiedag is op zondag 17 juli van 10:30 tot 13:00 uur. Het is belangrijk dat je kleding draagt waar je goed in kan bewegen, een flesje water meebrengt en een appel of een koek voor in de pauze. De keuze van spelers wordt gebaseerd op spelkwaliteit, beschikbaarheid en samenstelling.

DATA

  • Zondag 17 juli 10:30 – 13:00 uur – selectiedag  in Dansstudio Podium Bloos.
  • Maandag 18 juli – Bekendmaking cast
  • Vrijdag 22 juli – Zelfstandig instuderen van het definitieve script
  • Maandag 22 augustus t/m 1 september – Repetitie periode (tijden in overleg)
  • Vrijdag 2 september – uitvoering EN PLEIN PUBLIC Hoge Vucht

KOSTEN
€ 60,-

augustus 2022