39Graden

39Graden, dé start voor jong talent

Bij Podium Bloos is het het hele jaar door 39Graden. Het hele jaar door bieden we jong talent de faciliteiten om hun passie voor theater verder te ontdekken. Bijvoorbeeld door kansen te creëren om workshops te volgen, voorstellingen te zien, kennis te maken met professionele makers of om podiumervaring op te doen op plaatsen waar jongerenvoorstellingen misschien niet als een vanzelfsprekendheid in het programma worden opgenomen.

Het festival blijft het moment waarop het publiek te zien krijgt wat ‘maken’ is en welke talentvolle jongeren er zijn.

39Graden bewijst zich als vruchtbare broedplaats voor jonge talenten. Jonge amateurs die het festival al bij hun eerste stappen aan zich wist te binden, hebben zich daarna in de kijker weten te spelen. Later zijn ze een beroepsopleiding gaan doen en regelmatig horen we bekende namen in de prijzen vallen zoals Jorg van den Kieboom met de Jacques de Leeuw Prijs en Eva Line de Boer met de Ton Lutz Prijs.

In 2008 vond het festival voor het eerst plaats in Podium Bloos. Bredaas talent kwam bij elkaar om hun kwaliteiten met elkaar te delen. Inmiddels is het festival gegroeid van een lokaal naar een nationaal festival. Naast Bredase jongeren vertegenwoordigt 39Graden ook jongeren uit Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Alkmaar en Maastricht. En afgelopen jaren ook in toenemende mate talenten van over de grens uit België.

39Graden vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Podium Bloos. Het activiteitenplan van 2020 tot 2024 lees je hier!

Voor meer informatie kijk op: www.39graden.nl