Broedplaats

Platform voor pioniers en vernieuwers

In de broedplaats van Podium Bloos wordt onderzoek gedaan en geproduceerd binnen het brede palet van theater, dans, muziek en beeldende installaties. Podium Bloos kiest makers die werk creëren buiten de geijkte kaders; werk dat artistiek overtuigt en tevens een verbinding maakt met andere domeinen. Met iedere maker creëren we een traject op maat. Om makers goed te kunnen ondersteunen is er een aansluiting bij stedelijke partners. Daarnaast is Podium Bloos een onderdeel van PLAN Talentontwikkeling Brabant.

Door het beschikbaar stellen van faciliteiten, expertise, netwerk en begeleiding creëert Podium Bloos een keten van mogelijkheden. In onderzoekstrajecten en productiegerichte labs groeien makers op natuurlijk wijze naar toonmomenten en voorstellingen. We tonen ze tijdens de Cultuurnacht, Ogentroost, Theater Na de DamMoving Futures en Live Art Festival Breda. Binnen het traject stimuleren we kunstenaars zich te verbinden met het publiek. Door middel van proeven en openbare repetities wordt de toeschouwer al vroeg betrokken bij de ontwikkeling van nieuw werk.

Podium Bloos heeft expertise in de werking met jongeren dankzij 39Graden, dat de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een toonaangevend jongerenplatform in het zuiden van het land. Daarnaast heeft Podium Bloos een rol in de carrière switch van makers; met name dansers die zich ontwikkelen tot choreograaf. Voorbeelden zijn Corpo Máquina | Guilherme Miotto, Heather Ware en The100Hands.

Makers 2021

PLAN Talentontwikkeling Brabant: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, Podium Bloos, De Nieuwe Vorst, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis