Jongeren & jong professionelen

39Graden, dé start voor jong talent

Het hele jaar door biedt 39Graden jonge amateurs faciliteiten om hun passie voor theater en andere podiumkunsten verder te ontdekken. Bijvoorbeeld door workshops te organiseren, voorstellingen te zien, kennis te maken met professionele makers of podiumervaring op te doen. Het jaarlijkse festival 39Graden fungeert als platform en is het moment waarop iedereen zijn of haar werk toont.

39Graden kent verschillende trajecten door het jaar heen, altijd wordt gewerkt vanuit het peer-to-peer principe. In individuele trajecten of productiegerichte labs vertellen jongeren hun verhalen in tal van theatrale vormen.

Jonge amateurs die het festival al bij hun eerste stappen aan zich wisten te binden, keren als professional terug in de werkplaats van Podium Bloos zoals Juup Luijten, Jorg van den Kieboom, Anna Verkouteren Jansen en Mees Walter. Sommigen vinden landelijk een breed publiek zoals regisseur Eva Line de Boer, die inmiddels ook onder de vlag werkt van Het Zuidelijk Toneel.

Talent moet tijd hebben en ruimte. Podium Bloos werkt vanuit lange lijnen. Doorgestroomde professionele makers inspireren ook weer een jonge generatie.

www.39graden.nl