Chassé Cultuurfonds steunt gezelschap Knot Kollektiv met € 5000,-

Podium Bloos en Chassé Theater zijn begin dit jaar het project ‘Chassé Cultuurfonds Talent’ gestart. Hierbij kregen recent afgestudeerde theater- en dansmakers de mogelijkheid een aanvraag in te dienen voor een productiebudget van € 5000,-.

Uit de aanvragen die het Chassé Theater heeft ontvangen is de keus gevallen op interdisciplinair gezelschap Knot Kollektiv. Zij laten zich inspireren door de disciplines dans, circus en elementen van theater. Sinds 2015 heeft het Tilburgse collectief zich gespecialiseerd in het creëren van interactieve voorstellingen op locatie.

Chassé Cultuurfonds Talent biedt Knot Kollektiv de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen in de beslotenheid van de kleine theaterzaal. Vanuit Podium Bloos krijgen zij naast repetitiedagen ook ondersteuning van een dramaturg, die hen voorziet van artistieke begeleiding en advies. In het Chassé Theater zal Knot Kollektiv in de kleine zaal aan de slag gaan; de zaal waar de voorstelling dit najaar in première gaat.

Het Chassé Cultuurfonds Talent is opgericht om blijvend te kunnen investeren in de producties, makers en het publiek van de toekomst. Het eigen fonds van het theater bekostigt het project. Deze projecten kunnen mogelijk gemaakt worden door de steun van ruim 230 schenkers.

[fotocredits: Jona Harnischmacher]