Spring naar content
TheaterUitgelicht

De Muur Rondom Shirley

Schwung & Werkplaats Walhalla

do 17 oktober '24 20:00 €12,50

De Muur Rondom Shirley

Ben jij die carrièretijger met een glorieus curriculum vitae? Behoor jij niet tot een generatie van aanstellers? Wil jij zo’n geile plastic pen met een bedrijfsnaam erop? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

De gloeiend ambitieuze Shirley staat op het punt om te promoveren. Ze wil niets liever dan een topfunctie, zodat de collega’s tegen wie ze opkijkt haar weer zien staan. Maar klaar voor haar carrière-upgrade wordt ze opeens wakker op een leeg, eindeloos grasveld. Ze weet niet hoe ze hier terechtgekomen is, maar ze voelt wel de druk van haar werkgever die ongedurig ergens op haar wacht. 

In het gras ontmoet de streberige Shirley een gezelschap van zéér markante collega’s met wie ze telkens in stressvolle scenario’s belandt. Dit leidt tot pittige discussies over de struggles en deadlines waar Shirley vaak mee moet dealen. Hoe harder ze wil rennen, hoe harder Shirley tot stilstand wordt gebracht. 

De Muur Rondom Shirley is een semi-ritmische tragikomedie over een jonge vrouw op weg naar de top. Over standvastigheid en labiel geschreeuw, de sexy stad en het platte platteland en vóóral over weten wat je moet willen in het leven. Een nachtwandeling vol met symbolisch geklets, absurd muzikale burn-outs en gebrekkige zelfinzichten.  

Schwung

Schwung (2022) is een vrij eigenwijze makersbeweging bestaande uit een breed scala aan disciplines: toneel, mime, performance, regie, design en filosofie. Acht jonge theatermakers zoeken naar manieren om de omgeving van de mens een stem te geven. Met frisse onbevangenheid werken de jonge makers aan absurde, ironische én muzikale voorstellingen waarin de toneelspeler een symbolische rol vertegenwoordigt. Samen zijn zij op weg naar een hoopvolle werkelijkheid met evenwicht tussen de acteur en het decor. 

Schwung werd opgericht door Sam van Hulst en bestaat mede uit Luna Joosten, Noa van der Vorst en Gina van Os. Daarnaast zijn ook Tom de Ronde, David Westera, Reinout Bongers en David Roos onderdeel. Zij debuteerden met de voorstelling ‘Startschot’, die zij in samenwerking met De Warme Winkel maakte. In deze radicale performance liet het gehele collectief zich executeren, in veronderstelling dat het de wereld mooier zou maken. 

Momenteel wordt zij zijdelings begeleid en gecoacht door de makers van Circus Treurdier. 

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

Podium Proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Gastbespeling

Bij Ons Thuis

Ageeth de Haan & Breda's Festival Orkest

In dit familietheater concert maak je kennis met het thema ’thuis’.

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*