Spring naar content
Theater

I LOVE ROMA

Giovanni Brand & Werkplaats Walhalla

do 10 oktober '24 20:00 €12,50

I LOVE ROMA

De hashtag ILOVEROMA pronkt op dit moment onder alle Instagramberichten die de rechten van Roma en Sinti supporten. Gigi Haititi, de vurige aanvoerder achter deze protesten, neemt je mee op een trip dwars door Europa.

Verwacht geen saaie geschiedenisles, maar een muzikale tragikomedie doordrenkt met intensiteit, waar glitters en bloed vloeien. Van vergeten plekken tot verborgen verhalen, Gigi Haititi brengt de échte Roma geschiedenis tot leven.

I LOVE ROMA is een dialoog tussen accordeon en stem. Giovanni Brand en Sara Salvérius spelen tien troostballades die een vergeten geschiedenis doen herleven en een stem geven aan hen die nooit als volwaardig werden gezien. Een eerbetoon aan hen die nooit getroost zijn, in de hoop de toekomst van de Roma gemeenschap te veranderen. 

Credits
Tekst, compositie en spel: Giovanni Brand | Compositie & accordeon: Sara Salvérius | Eindregie: Suze Milius | Dramaturgie: Liet Lenshoek | Kostuum en uitvoering vlaggen: Carmen Schabacq | Decor & lichtontwerp: Lieve Fikkers | Coaching muziek: Eva van Manen | Coaching tekst: Nic Bruckman | Producent: Werkplaats Walhalla | Coproductie: Theaterproductiehuis Zeeland | Met bijdrage van: Fonds Podiumkunsten & Het Veerhuis | Bijdrage decor: De Warme Winkel, Theaterproductiehuis Zeeland, David van der Wees | Met dank aan: Renee Trijselaar, Twinke Fikkers, Gilbert Fikkers, Maïten de Schepper & Belle Brandon

Giovanni Brand

Giovanni is op dit moment de eerste en enige theatermaker met Roma-roots in Nederland. Het is zijn drive om theater te maken over verhalen die bijna te zwaar zijn om aan te horen. De Roma- en Sintigemeenschap loopt over van die verhalen, omdat er op veel plekken in Europa (nog altijd) onmenselijk met hen wordt omgegaan. Giovanni ziet het daarom als zijn verantwoordelijkheid om de verhalen van de Roma- en Sintigemeenschap op het toneel te brengen, omdat ze ook een groot onderdeel zijn van onze Nederlandse geschiedenis.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

Podium Proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Theater

Podium proeverij

Makers van Breda

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Bredase theatermakers.

Lees meer Tickets
Gastbespeling

Bij Ons Thuis

Ageeth de Haan & Breda's Festival Orkest

In dit familietheater concert maak je kennis met het thema ’thuis’.

Lees meer Tickets

Member worden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
DD dash MM dash JJJJ
Pronouns*