Spring naar content
39Graden

Workshop Mime

39Graden

31/01/2024 18:30 Gratis voor community

Workshop Mime

Een horizon is een ongrijpbaar iets. Telkens als we een stap er dichter naartoe zetten, verdwijnt de horizon een stap naar achter. Toch verhouden we ons altijd tot de horizon. In de verte liggende, vormt ze onze toekomst. In deze workshop ga ik, choreograaf en filosoof Annemijn Rijk, met jullie aan de slag rondom het idee van de horizon als toekomstbeeld. Wat zien we als we nu naar de horizon staren? Welke toekomst komt op ons af? En wat is er nodig om die toekomst kunnen veranderen?
In een aantal bewegingsopdrachten zoeken we samen uit waar we als mensheid volgens jullie nu staan. Als choreograaf maak ik de stand van zaken zichtbaar in het lichaam van de deelnemers. Wat wordt zichtbaar in jullie lijven als jullie naar de toekomst toe bewegen? In de workshop leer je hoe je ideeën, beelden, of bijvoorbeeld emoties om kan zetten naar een lichaam, naar choreografie. Een beetje als acteren zonder tekst. Het gaat hierbij niet om grote, mooie sprongen of pirouettes, maar om hoe één zorgvuldig getimede handbeweging een publiek alles kan vertellen.
Danservaring is handig, maar niet vereist. Acteurs en mime-spelers zijn ook van harte welkom.
Annemijn Rijk (1993), geboren en opgegroeid in Breda, studeerde in 2016 af aan de Bachelor of Choreography van de Fontys Danceacademy. Met het lichaam als basis en referentiepunt voor wat ons bindt, is dans voor haar het optimale medium voor communicatie. Annemijns werk is zowel fysiek als theatraal, waardoor ze meerdere lagen aanboort.

39Graden

39Graden is het jongerenplatform binnen Bloos. Hier draait alles om de podiumkunsten en leren jonge makers hoe ze het beste uit hun eigen creativiteit kunnen halen. Door middel van workshops, coachings en toffe activiteiten gaan we op zoek naar wat jij de wereld te zeggen hebt.

Wij zijn Bloos

Bij Bloos vind je voorstellingen die je ontroeren, dansvoorstellingen waar je aan mee mag doen, makers die je anders nooit had gevonden en deuren die wagenwijd openstaan.

39Graden

Jong, creatief en een passie voor de podiumkunsten? 39Graden is het platform voor alle jongeren tussen die 15 en 22 die zich op, achter, voor of naast het podium willen ontwikkelen.

Productiehuis

Net afgestudeerd en zoek je een plek om onderzoek te doen naar je volgende project? Bloos biedt residenties en is een creatieve haven voor jonge theatermakers.

Mogen we je vaker verrassen?

Op de hoogte blijven van ons altijd verrassend aanbod? Schrijf je in en ontvang eens per maand de Bloosbrief in je inbox.

Schrijf je in

Nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Voorstelling klaar? Avond begonnen!

In ons gezellig Blooscafé kan je voor én na je voorstelling genieten van lokale speciaalbiertjes, Fritz-Kola frisdrank of een wijntje voor een nostalgisch lage prijs. 

Plof lekker neer op de bank, zwaai even op de schommels en pak er een spelletje bij.

Ook te zien bij bloos

Theater

De Staat van Babylon

Stormkamer

Hoe zou jouw ideale wereld eruitzien? Stormkamer nodigt in De Staat van Babylon haar publiek uit om mee te stemmen over een utopische samenleving.
Lees meer Tickets

Belcrum Bios: Barbie

Greta Gerwig

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent.

Lees meer Tickets
Bios

Belcrum Bios: Asteroid City

Wes Anderson

Duik in een klein woestijnstadje tijdens de jaarlijkse conventie voor jonge stargazers en space cadets.

Lees meer Tickets