Guilherme Miotto genomineerd voor prijs Nederlandse Dansdagen!

De Nederlandse Dansdagen nodigde afgelopen maand professionals uit het dansveld uit om veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijs voor te dragen. Met de prijs kunnen twee winnaars nieuw werk initiëren en ontwikkelen. Guilherme Miotto is samen met choreografen Ryan Djojokarso en Gaia Gonnelli genomineerd in de categorie Jong Publiek 2017.

De prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor een talentvolle maker, ter waarde van €12.000,- beschikbaar gesteld door de Gemeente Maastricht.  Onder andere Cecilia Moisio, Loïc Perela en Katja Heitmann gingen de winnaar van 2017 voor.

Guilherme Miotto
Vanaf het moment dat de Braziliaanse Guilherme Miotto (1979) zijn intrede deed in het Nederlandse danslandschap bracht hij een eigen signatuur. Als eigenzinnige maker richt hij zich zowel op voorstellingen voor een volwassen als jong(er) publiek. Zijn nieuwsgierigheid naar de werking van het lichaam als opslag van fysieke ervaringen maakt hem een bruggenbouwer tussen stijlen, generaties en werelden. Met bijzondere jongerenprojecten, veelal in samenwerking met Maas Theater en Dans, brengt hij zijn geloof in de zeggingskracht van dans tot ver buiten de theaterzaal.

Opzet prijzen
In september, voorafgaand aan Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren alle genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan de commissie. Tijdens de 20e editie van het festival op 5, 6, 7 en 8 oktober worden de winnaars bekend gemaakt. De commissie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2017, onder voorzitter van festivaldirecteur Ronald Wintjens, bestaat uit Wethouder Mieke Damsma van Cultuur Maastricht, algemeen directeur Peggy van Sebillen van Zuiderlicht, directeur Branko Popvic van Fashionclash, choreograaf Andrea Leine en artistiek leider Alida Dors van BlackBone. Artistiek leider Wies Bloemen van Danstheater AYA, artistiek leider Andreas Denk van Plan-d en directeur Valentijn Dyvanck van Marres maken, eveneens onder voorzitterschap van festivaldirecteur Ronald Wintjens, deel uit van de commissie voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017. Na dialoog met makers, over hun artistiek en hun cultureel ondernemerschap, zullen de commissies van beide prijzen de winnaars kiezen. De prijzen van €12.000,- en €10.000,- worden geïnvesteerd in de nog te creëren werken die in 2018 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaan. De voorstelling Siri Loves Me van Katja Heitmann, de winnaar van de Prijs Nederlandse dansdagen Maastricht 2016 gaat op zaterdag 7 oktober tijdens het festival in première.