Guilherme Miotto ontvangt subsidie voor nieuw project Even Worse

Guilherme Miotto kan de komende tijd aan de slag met de plannen voor zijn nieuwe voorstelling Even Worse. De choreograaf ontvangt financiële steun van de Gemeente Breda en Fonds Podiumkunsten om de voorstelling te realiseren, die ontwikkeld wordt in samenwerking met DansBrabant en Podium Bloos. Even Worse gaat in première tijdens Theaterfestival Boulevard en is te zien in o.a. Chassé Theater, Theater de Nwe Vorst, Theater Vrijthof.

Even Worse is het laatste deel van een drieluik waarin Guilherme opvallende dansers uit de urban-scene uitnodigt in een – voor hen niet vanzelfsprekende – theatrale context. Miotto gaat op zoek naar de zeggingskracht van dans; uitbundig, pijnlijk of triest. Even Worse , een productie van DansBrabant in samenwerking met Podium Bloos, wordt gedanst door Shane Broers, Evangelos Biskas en de Limburgse breakdancer Simon Bus.

De Braziliaanse choreograaf Guilherme Miotto ontwikkelde zijn eigen methode ‘Instinctive Performance’ welke wordt onderwezen aan de Fontys Dansacademie en de Toneelacademie Maastricht. Miotto is internationaal onderscheiden voor zijn werk en ontving de Grand Prix of Kontrapunkt, de Magnolia Award (Szczecin, Polen) en de Best Film for Camera Rework Award van het Cinedans Film Festival. Begin februari 2015 kreeg Miotto de André Gingras Award. De prijs wordt sinds 2013 jaarlijks toegekend aan choreografen die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen. Hij maakte werk voor onder meer Dansgroep Amsterdam, Edinburg Fringe Festival, Galerie Roodkapje (Rotterdam) en Fricties Festival (Hasselt).

Guilherme is één van de makers die is verbonden aan Podium Bloos. Podium Bloos is een plek waar talent zich kan ontwikkelen, waar met lef en creativiteit ongebaande paden worden betreden en gedeeld met een breed publiek. Sinds 2014 is Guilherme 1 van de choreografen waarmee dansontwikkelaar DansBrabant samenwerkt in een meerjarig ontwikkeltraject. DansBrabant is een stimulator voor dans en choreografie met internationale oriëntatie en een vinger aan de pols van de tijdsgeest.