Kom in actie tegen cultuurbezuinigingen

Op 15 mei jl. is het provinciale coalitieakkoord van VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant gepresenteerd. In het akkoord is een forse bezuinigingen op de cultuursector aangekondigd. De Kunst van Brabant heeft in een reactie op het coalitieakkoord o.a. een manifestatie georganiseerd tegen deze cultuurbezuinigingen bij de vaststelling van het akkoord door Provinciale Staten.

Krijtactie
De afgelopen weken is dansgezelschap Vloeistof uit Tilburg spontaan gestart met een krijtactie waarbij kleine groepjes van vrijwilligers op drukbezochte plaatsen in het stadshart van Tilburg in gesprek gaan met passanten over de voorgenomen bezuinigingen, het toekomstperspectief van jonge makers/kunstenaars, de gevolgen voor cultuur m.b.t. het coronavirus en de waarde van cultuur voor de samenleving.

Na elk gesprek worden de gesprekspartners gevraagd om deel te nemen aan een krijtactie. Dit gebeurd door de passanten te vragen om op de grond te gaan liggen en met krijt een silhouet te tekenen waaronder het onderschrift #ikwilwelcultuur word geschreven.

Aanmelden
Graag geeft De Kunst van Brabant een vervolg aan deze actie in Breda op zaterdag 4 juli a.s. Hiervoor zijn we nog opzoek naar vrijwilligers en medewerkers om samen de krijtactie in Breda een succes te maken. Wij roepen iedereen op die zich hard wil maken voor cultuurbehoud. Aanmelden kan door een e-mail te zenden naar krijtactie@gmail.com.

Wat gaan we doen
In koppels van twee gaan we gewapend met stoepkrijt het centrum van Breda in op zaterdag 4 juli tussen 13.00 uur en 15.30 uur. We verzamelen om 12.45 uur bij de Grote Kerk van Breda waar je instructies krijgt en voorzien wordt van voldoende stoepkrijt en een korte vragenlijst om in gesprek te gaan met passanten.

Kunnen we op jou rekenen?