Kom in actie: Teken de petitie Voor behoud van de Brabantse Cultuur!

Op 15 mei heeft de vereniging De Kunst van Brabant de entree van het Brabantse Provinciehuis op een theatrale wijze geblokkeerd. De ongerustheid over de consequenties voor het culturele veld van het bestuursakkoord tussen VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant is groot. Velen wilden naar ’s-Hertogenbosch komen om te protesteren. Uit respect voor de Corona-voorschriften is opgeroepen om thuis te blijven en heeft de protestactie een theatrale vorm gekregen.

Een grote berg theaterstoelen uit diverse theaters zijn opgestapeld voor de entree van het provinciehuis. Alsof ze door een shovel bij elkaar zijn gekwakt. 3 reuzen komen bij de stapel stoelen met hun geplaceerde kaartje voor de voorstelling. Wanhopig proberen zij hun stoel te vinden. Tevergeefs. Teleurgesteld druipen ze af.

Met dit beeld schetst De Kunst van Brabant een metafoor voor wat het culturele veld te wachten staat als de voorgenomen plannen doorgevoerd worden. De actie is tot stand gekomen met medewerking van actrice Wendell Jaspers en en Jetse Batelaan (Theater Artemis) die ook samen met Piet Menu (Het Zuidelijk Toneel) tekende voor het concept. De actie wordt ondersteund door velen en gerealiseerd met de inzet van de productieafdelingen van Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel, Theater aan de Parade en ZZP’ers werkzaam voor diverse festivals.

Kom ook in actie!
De Kunst van Brabant is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de Brabantse Cultuur. Wij roepen iedereen op die het behoud van kunst en cultuur van belang vindt deze petitie te ondertekenen.

KLIK HIER!

Laat je horen! #IKWILWELCULTUUR

Bron: HZT