Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter genomineerd voor de Prijs van Nederlandse Dansdagen Maastricht

Geweldig nieuws! Makers Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter zijn genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019, een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat nog geen structurele subsidie ontvangt. Met het prijzengeld kunnen de uiteindelijke winnaars nieuw werk ontwikkelen, dat een jaar later tijdens het festival in première gaat.

Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter
Kim-Jomi Fischer (1985, NL) en Marta Alstadsæter (1990, NO) ontmoetten elkaar in 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en als circusartiest vormden het uitgangspunt voor een bloeiende samenwerking. Sindsdien duiken ze in de mogelijkheden en kwaliteiten die hun samenspel teweegbrengt. Van daaruit ontwikkelen ze een eigen bewegingstaal. Hun eerste avondvullende voorstelling Engel was vorig jaar, in coproductie met Podium Bloos, o.a. te zien tijdens LA Breda en Cultuurnacht Breda. Momenteel toeren ze met Engel in binnen- en buitenland.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019
De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht is een landelijke stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent dat (nog) geen structurele subsidie ontvangt. Met de prijs van € 10.000,-, die beschikbaar gesteld wordt door Gemeente Maastricht, kan de winnende maker een nieuw werk initiëren en ontwikkelen. De commissie onder leiding van festivaldirecteur Ronald Wintjens kiest de winnaar. Deze bestaat uit Helmy Koolen (manager Economie en Cultuur bij Gemeente Maastricht), Peggy van Sebillen (algemeen directeur Zuiderlicht), Valentijn Byvanck (directeur Marres), Mirjam van der Linden (eigenaar To|taal) en Lisa Reinheimer (journalist en programmamaker bij Dans & Performance).

De winnaar wordt op 4 oktober bekend gemaakt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala.

Voor meer informatie zie: www.nederlandsedansdagen.nl