Ogentroost verplaatst naar 15 januari

Goed nieuws! We hebben een nieuwe datum gevonden voor Ogentroost, namelijk vrijdag 15 januari 2021. In november waren we genoodzaakt om deze avond te annuleren vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Het programma is onveranderd gebleven en bestaat uit de intieme dansvoorstelling The Lost Art of Grief van choreografe Marie Goeminne en het muziekproject Sounds from Boghym Island van het ensemble Gum Boy Orchestra. We hebben plek voor slechts 30 bezoekers, dus wees er snel bij!

Marie Goeminne – The Lost Art of Grief
Een klein project over de grote emoties

In deze intieme dansvoorstelling reis je mee in de wereld van twee vrouwen. Vanuit hun verdriet pogen ze elkaar te ontmoeten. Op zoek naar een ritueel proberen ze een vorm te vinden voor het uiten van hun verdriet. Rauwe en vurige lichamelijkheid wordt afgewisseld met breekbare intimiteit. Het publiek is getuige én onderdeel van een emotionele ceremonie, die transformeert in één gemeenschappelijke hartslag.

In haar choreografie – The Lost Art of Grief – onderzoekt Marie Goeminne de menselijke beleving van verdriet. Op zoek naar de schoonheid en diversiteit van dit intense gevoel poogt ze bewustzijn te creëren over de verbindende, bevrijdende kracht die deze emotie met zich kan meebrengen. Hiervoor liet Marie zich inspireren door het werk van psychotherapeut en soulactivist Francis Weller. In zijn werk moedigt Weller ons aan om ‘The lost Art of Grief’, zoals hij het noemt, weer te omarmen.

Foto: Jocelyne Moreau

Gum Boy Orchestra – Sounds form Boghym Island

Gum Boy Orchestra is een sprankelend nieuw ensemble, een band met de rijke klankkleur van een orkest. De kern van Gum Boy Orchestra bestaat uit vier musici: Tijn Berkelmans (gitaar/zang/effecten), Jacqueline Hamelink (cello/looper/zang), Robbert van Hulzen (percussie/drum) en Dyane Donck (elektronica/theremin/basgitaar/zang). De vier muzikanten vonden elkaar tijdens de coronacrisis, ze zijn speels en creatief, breed muzikaal onderlegd en zowel goed in strak afgesproken arrangementen als in vrij improviseren. In hun eerste project Sounds from Boghym Island wisselen geschreven songs (Berkelmans & Donck) en improvisaties elkaar af. Licht en projecties (met dank aan Klaarlicht) zorgen voor een totaalervaring.

Koop kaarten >>