Podium Bloos ondersteunt een nieuwe werkplek voor theatermakers in Breda

Theatermakers van acht culturele organisaties zijn sinds kort in het hart van Klavers Jansen, in een pand aan de Speelhuislaan in de wijk Belcrum, tijdelijk gehuisvest. Deze plek geeft de makers ruimte voor ontmoeting, kennisdeling, talentontwikkeling en experiment.

De gemeente Breda wil binnen vier jaar Klavers Jansen ontwikkelen tot een duurzaam cultuurcluster. De makers zullen in samenwerking met Nieuwe Veste, Chassé en Podium Bloos, meewerken aan de ontwikkeling van een duurzaam plan voor de invulling van de nieuwe culturele hotspot.

De makers experimenteren in het pand met gebruik van (deel)ruimtes en flexplekken, vanuit deze ‘trial and error’ constructie wordt actief meegedacht over de mogelijkheden voor flexibele vormen voor de toekomstige huisvesting voor de makers op het terrein. Momenteel werken de makers aan een zomerprogramma met Corona-proof theatrale interventies en voorstellingen, op en rondom het terrein.

“Gezamenlijk pionieren vanuit het tijdelijke pand op Klavers Jansen is een win-win: de makers en hun publiek zijn een waardevol klankbord voor elkaar én voor de gemeente door praktische input te leveren bij het maken van keuzes die noodzakelijk zijn voor het verrijken van het culturele klimaat als onderdeel van de gebiedsontwikkeling.” Christel Ooms, zakelijk leider bij Hertog Zout en Stormkamer.

 

Foto

Aan de Speelhuislaan gevestigde Makers van Breda: Schippers&VanGucht, The 100Hands, Het Meemaaktheater, Theaterwerkplaats Tiuri, het zuid land, Corpo Máquina, Stormkamer en Hertog Zout. Foto: Makers van Breda.