Onze broedplaatsmaker Koen Verheijden in het NRC en op festival Op De Parade

Onze broedplaatsmaker Koen Verheijden stond de afgelopen dagen tweemaal in het NRC. Hij werkte de afgelopen tijd namelijk aan het stuk ‘Eromenos’, hiermee reist hij de komende tijd rond met festival De Parade. Je kunt hiervoor tickets bestellen via hier.

 

In het NRC

👉 Zolang er nog kinderen in Aleppo zijn, kan de clown niet vertrekken – 23 juni – over festival De Parade algemeen

👉 Schaven aan een Romeinse gaygod-voorstelling op De Parade – 27 juni – over het stuk van Koen: ‘Eromenos’

 

Over Eromenos

The god is dead whose cult was to be kissed.

Eromenos is een muzikale performance over een jongen met heimwee naar de Romeinse oudheid. Hij wil terug naar een tijd van een vrije en schone cultuur, waar de jonge Antinous zo’n liefdevolle relatie had met de keizer, dat de sterren elke nacht voor hen vielen, dat Atlantis boven water dreef en de Vesuvius nog een keer uitbarstte. Na zijn mysterieuze dood in het jaar 130 werd Antinous door de keizer tot God verklaard en werd hij in elke uithoek van het Romeinse rijk gevierd. En nog steeds wordt hij vereerd. Er zijn groepen mensen die hem opnieuw heilig verklaren, er zijn talloze twitteraccounts om hem te eren, er wordt kunst over hem gemaakt en veel belangrijke schrijvers hebben over hem geschreven.

Deze voorstelling maakte Koen in samenwerking met het Nationale Theater en de Passant. 

 

Deze voorstelling speelt op festival Op de Parade. Nieuwsgierig wanneer, waar en hoe laat? Ga dan direct naar de website van festival Op de Parade.